ABD merkezli Gateway Pundit'e göre, dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX, Mart ayında Ukrayna için kripto bağış platformu Aid'i kurarak kara para akladı. Borsanın bu bağışları Ukrayna Ulusal Bankası'na yönlendirmesi beklenirken, habere göre, paranın en azından bir kısmını siyasi bağışlar yoluyla ABD'ye aktarıldığını öne sürüyor. 

kriptoda kara para iddiasi02

Kurucu Bankman-Fried, ABD’deki ara seçimlerde Biden’ın başında olduğu Demokrat Parti'nin ikinci en büyük bağışçısı oldu ve yalnızca 2022'de, adaylar için yaklaşık 38 milyon dolar akıttı.

PİYASALARI SARSTI

Ukrayna hükümeti, mart ayından bu yana 60 milyon doların üzerinde kripto bağışı aldı. FTX sonradan alınan miktarları yayınlamadı, ancak Kiev adına diğer bağış toplama kampanyaları son derece başarılı oldu. Örneğin Star Wars oyuncusu Mark Hammill, bir ayda 500 drone satın almak için yeterli fon topladı.

kriptoda kara para iddiasi

Borsanın yönetimi altındaki fonlar, geçen hafta iddia edilen bir hack nedeniyle muhtemelen varlıklarının geri kalanıyla birlikte buharlaştı ve borsa, iflas başvurusunda bulundu. Ortaya çıkan kaos, kripto piyasalarını sarstı.

ftx ceosu bankman fried

ÖZEL JETİYLE KAÇTI

Bankman-Fried, siyasi kampanyaları finanse etmenin yanı sıra kripto para birimi düzenlemelerini şekillendirmek için lobi yapmak için milyonlar harcadı. Bankman-Fried'in özel jeti Arjantin'e kadar takip edilirken, gözden düşmüş milyarder isim Bahamalar'da olduğu konusunda ısrar ediyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER