Bir etkinliğe video konferans yoluyla bağlanan Bankman-Fried, FTX'teki müşteri fonlarını diğer şirketi Alameda Research'teki fonlarla bilerek karıştırmadığını söyleyerek "Asla dolandırıcılık yapmaya çalışmadım" dedi ve kişisel olarak herhangi bir cezai sorumluluğu olduğunu düşünmediğini de ekledi.

Reuters'a konuşan kaynaklara göre, FTX'teki likidite sıkışıklığı, Bankman-Fried'in gizlice 10 milyar dolarlık FTX müşteri fonunu Alameda Research'e taşımasının ardından geldi. İnsanlar, en az 1 milyar dolarlık müşteri fonunun kaybolduğunu söyledi. Bankman-Fried, Kasım ayında Reuters'e şirketin "gizlice transfer yapmadığını" söylemişti. 

Gelişmelerin ardından, FTX iflas başvurusunda bulundu ve Bankman-Fried, yatırımcıların üç gün içinde platformdan 6 milyar dolar çekmesi ve rakip borsa Binance’nin bir kurtarma anlaşmasından çekilmesinin ardından 11 Kasım'da görevinden istifa etti.

ftx2-1

AVUKATLARININ SÖZÜNÜ DİNLEMİYOR

Bankman-Fried, Bahamalar'dan konuştuğunu ve görüşmenin avukatlarının tavsiyesine aykırı olduğunu söylerken, FTX bir dizi soruşturmayla karşı karşıya. Soruşturma hakkında bilgisi olan bir kaynağın Reuters'e verdiği demeçte, Manhattan'daki ABD Savcılığı'nın Kasım ayı ortasında FTX'in müşteri fonlarını nasıl ele aldığını araştırmaya başladığını söyledi. 

26.5 MİLYAR DOLARDAN KREDİ KARTINA DÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl, Forbes'a göre 26.5 milyar dolarlık değeri olan 30 yaşındaki girişimci, FTX'in patlamasının ardından gözden düştü. 2019'da FTX'i kurduktan sonra etkili bir siyasi bağışçı olurken, kazancının çoğunu hayır kurumlarına bağışlama sözü de vermişti. Bankman-Fried, artık "neredeyse hiçbir şeyinin" kalmadığını ve bir kredi kartını kullandığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER