Bloomberg'in haberinde, Çinli otomobil markaları Avrupa, Amerika ve Japon markalarının çıkışının ortasında Rusya'da büyük bir genişlemeye başladığı ve geçen yıl Rusya’da en çok satan dört araba Çin yapımı olduğu bildirildi. 

YAPTIRIMLARIN HEDEFİ OLABİLİR

2022'de Çinli otomobil üreticileri Geely, Chery ve Great Wall Motors, Rusya'nın otomobil pazarından yüzde 17'lik bir pay alarak Volkswagen, Nissan, Renault ve Toyota gibi dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin bıraktığı boşluğu doldurdu.

Bloomberg, bazı uzmanların Çinli otomobil üreticilerinin de Rusya'daki işleri nedeniyle baskıyla karşı karşıya kalma riski taşıdığına inanırken, diğerlerinin Avrupa'da iyi tanınmamaları nedeniyle sorun olmayacağını söyledi.

10 BİNLERCE SATIŞ

Rusya’nın istatistik ajansı Autostat'a göre, geçen yıl en çok satan dört araç Çin yapımıydı. Dünyanın en büyük ikinci Çin otomobil ihracatçısı olan Chery'nin Rusya'daki satışları geçen yıl ayda ortalama 4 bin 475 araç olarak gerçekleşti. Great Wall, satılan aylık ortalama 2 bin 940 araba ile ikinci oldu. Autostat'a göre Coolray ve Atlas gibi modellerin satışını yapan Geely, 2 bin 35 adetle üçüncü oldu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER