Milyonların merakla beklediği  Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlereine artık saatler kala Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'nin "demokratik kurumlara sahip" olduğunu ve "ülkenin geleceğine Türk halkının karar vereceğini" söyledi.

VOA'nın aktardığına göre John Kirby, Türkiye'de "takdir ettikleri bir demokrasi geleneği" olduğunu ifade etti.

'TÜRKİYE'NİN BİR DEMOKRASİ GELENEĞİ VAR'

"Bazıları Erdoğan'ın otokratik eğilimleri olduğunu ve muhalefetin adayının Türkiye için daha demokratik bir gelecek sunmaya çalıştığını söylüyor. Seçimler yaklaşırken bu konuda endişeleriniz var mı?" sorusunu Kirby, şu şekilde yanıtladı:

"Türkiye'nin gurur verici demokratik kurumları var ve geleceklerine karar vermeyi Türk halkına bırakacağız. Açıkçası seçimler ve adayların kendileri hakkında yorumlara kesinlikle girmiyoruz. Buna Türk halkı karar verecektir. Türkiye'de hepimizin takdir ettiği bir demokrasi geleneği var."

'TÜRK HALKI KARARINI KENDİSİ VERECEKTİR'

Kirby, "Daha önce de söylediğimiz gibi, orada (Türkiye’de) ve dünyanın her yerinde demokrasilerde elbette özgür ve adil seçimler görmek istiyoruz. Türk halkı sandığa giderken kararını kendisi verecektir. Bu konuda en uygun yaklaşım budur" diye ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geçen hafta yapılan açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonucun ikili ilişkileri etkilemeyeceği kaydedilmişti.