AK Parti iktidarıyla birlikte sık sık gündeme gelen çift maaş alan isimlere Milli Eğitim Bakanlığı’nın son müsteşarı olan Yusuf Tekin de katıldı. 

BirGün’ün haberine göre, Yusuf Tekin Tarım Kredi Holding’e bağlı TAREKS’in beş kişilik yönetim kurulu listesinde yer alıyor. Yusuf Tekin, rektör olabilmek için 3 yıl şartının kaldırılmasının ardından bir aylık profesörlük deneyiminin ardından rektör olarak atandı.

24 Haziran seçimlerinin öncesinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği bir konferansta “Siyasetçilerimize sahip çıkmalıyız” sözleriyle akıllarda kalan Tekin, ’in Nisan 2022’de de TAREKS Tarım Ürünleri Araç Gereç İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş’nin yönetimine girdiği belirlendi.

Tekin’in görevlendirme kararı hakkında konuşan Eğitim Uzman Ali Taştan, “Bir bürokrattan fazla siyasetçi gibi” değerlendirmesi yaparak şunları söyledi:

“Devletin değil AK Parti’nin bürokratı oldu. Herkesin bildiği ancak kimsenin dillendirmediği tarafgirliği başına dert oldu. İnsanları ayrıştırdı. Kendi ideolojisinden olmayana yaşama şansı tanımadı. Bazı Bakanların Yusuf Tekin’in imza yetkisini bile aldıkları söylendi. Rektör olmak için gereken üç yıllık profesörlük şartı, Yusuf Tekin için çıkarılan bir kanunla kaldırıldı. Hemen ardından son müsteşar Tekin rektörlüğe atandı. Atamanın hemen ardından kanun yeniden değiştirilerek eski haline döndürüldü. Böylece, Harika Çocuk Yasası olarak bilinen İdil Biret ve Suna Kan’ın Yabancı Memleketlere Müzik Tahsiline Gönderilmesine Dair Kanundan sonra Cumhuriyet tarihinde kişiye özel ikinci Kanun harika müsteşar Yusuf Tekin için çıkarılmış oldu.

'DERHAL REKTÖRLÜKTEN ALINMALI'

Ülkemizde insanlar açlık ve sefalet içerisinde yaşarken, bu kişilerin birkaç yerden maaş alması ve birkaç görevi birlikte yapması vicdanları yaralıyor. Bu durumdan bizler utandık ancak bu kişiler arlanmak bilmiyor. Bu ilkesizliği yapan Tekin derhal rektörlükten alınmalıdır.”