"Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’ndan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, mahkeme kararı ile görevine iade edildi.

30 GÜN İÇERİSİNDE GÖREVE İDADE KARARI

Gazete Duvar’dan Ceren Deniz’in haberine göre, Ankara 21’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda, Prof. Dr. Karaman’ın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde görevine yeniden başlamasına oy birliği ile karar verildi. Kararda, yaklaşık 2 bin 200 akademisyenin imzası bulunan bildiriye verilen desteğin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kararı değerlendiren Prof. Dr. Karaman, "Mahkemeden akademiye dönme kararı çıktı. Uluslararası hukuk bakımından büyük bir ihtimalle emsal karar olur. Daha önce ret kararı çıkanlarda da dönüş olur" dedi.

'EMSAL NİTELİĞİNDE ÖNEMLİ BİR KARAR'

Hukuki süreçle ilgili bilgi veren dava avukatı Münip Ermiş de "Mahkemenin aldığı bu karar istinafa gitse bile üniversitenin yasal olarak en geç bir ay içinde göreve başlatması gerekiyor. Kararla ilgili istinafa gidildiği yönünde bir bilgi almadık. Sürecin akıbetini Yükseköğrenim Kurulu’na sorduk, yanıt bekliyoruz. Nihayetinde sadece Antalya’da görevinden uzaklaştırılan akademisyenler için değil tüm Türkiye’de aynı süreci yaşayan akademisyenler için de emsal niteliğinde önemli bir karar" dedi.