Boğaziçi Üniversitesi’nin yurtlar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Kayyım atamaları ile gündeme gelen Boğaziçi'nde, tartışılacak bir karar daha geldi. 

ÖĞRENCİNİN KADERİ YÖNETİMİN 'TAKDİRİ'NE BIRAKILDI

Yurtlar yönetmeliğindeki değişikliğe göre, öğrencilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar, eylemlere katılmaları ya da içki içmeleri veya bulundurmaları yurttan atılmalarına sebep olacak. 

16 YILLIK YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelikle, Boğaziçi Üniversitesi'nin 20 Eylül 2007‘den beri yürürlükte olan yurtlar yönetmeliği kayyım yönetimi tarafından kaldırıldı. Yeni yönetmeliğe göre öğrencilerin sosyal medya paylaşımı, eylemlere katılmak ya da içki bulundurmak gibi gerekçelerle yurttan atılmasının önü açıldı.

UCU AÇIK MADDELER

Diken'de yer alan habere göre, özellikle muhalif öğrencilerin ucu açık ifadelerle yurtlardan atılmasının önü açılıyor. Yönetmeliğe eklenen yeni maddeler, öğrencileri ucu açık bir cezalandırma süreciyle karşı karşıya bırakıyor.

YURTTAN ATTIRACAK MADDE EKLEMESİ

"Basın, sosyal ve görsel medyada diğer öğrencilere personele, kurum veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticilerine hakaret etmek veya aleyhinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmak…" şeklinde devam eden madde, önceki yönetmelikte olmayıp yeni yönetmelikte yurttan atılma sebebi olarak gösteriliyor.

KAYYIMA KARŞI ÇIKMAK SUÇ!

'Kayyım rektör' protestolarının devam ettiği Boğaziçi'nide eylemler de yurttan atılma sebebi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasında ifadesini bulan niteliklerine aykırı miting, forum, direniş, yürüyüş, boykot, işgal gibi ferdi veya toplu eylemler düzenlemek, düzenlenmesini teşvik etmek, düzenlenmiş bu gibi eylemlere katılmak veya katılmaya zorlamak…”