Pekin adaya yakın askeri faaliyetlerini sürdürürken, Tayvan Savunma Bakanlığı bir raporda, ihlalin iki taraf arasında yer alan tampon bölgesinin orta çizgisinin Tayvan tarafında gerçekleştiğini açıkladı. 

ÇİN ‘PROVOKASYONLARA YANIT’ DİYOR

Tayvan'ın resmi Central haber ajansı, adada herhangi bir alarm durumu olmamasına rağmen, bunun bugüne kadarki en büyük Çin hava kuvvetleri ihlali olduğunu söyledi. Çin, Tayvan ve ABD'den gelen provokasyona yanıt olarak Tayvan çevresindeki denizde ve hava sahasında "tatbikat" düzenlendiğini açıkladı.

Askeri bir törende konuşan Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, en son askeri faaliyetten bahsetmese de, "otoriterliğin sürekli genişlemesi" nedeniyle Tayvan'ın savunma kapasitesini artırması gerektiğini yineledi.

TAYVAN ‘İZLEMEDEYDİ’

Tayvan’ın Savunma Bakanlığı’na göre, Çin uçaklarından 47'si, bir zamanlar her iki tarafça zımnen kabul edilen Tayvan Boğazı'ndaki sınırı geçti. Uçaklar arasında 18 J-16 savaş uçağı, 11 J-1 savaş uçağı, altı Su-30 savaş uçağı ve insansız hava aracı bulunuyordu. Tayvan, karadaki füze sistemlerini ve donanma gemilerini kullanarak Çin'in hareketlerini izlediğini söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER