Brezilya Adalet Bakanı Flavio Dino, ülke polisine, Suudi Arabistan'dan aşırı sağcı lider Jair Bolsonaro'ya 3,2 milyon dolar değerinde bir hediye olan beyan edilmemiş mücevherleri getirme iddiasını soruşturma talimatı verdi. 

GÜMRÜK GÖREVLİLERİ BULDU

Suudi Arabistan hükümeti tarafından Bolsonaro ve eski First Michelle Bolsonaro'ya hediye edilen pırlanta kolye, yüzük, saat ve küpeler 2021'de Sao Paulo kentindeki havaalanında gümrük görevlileri tarafından ele geçirildi.

İsviçre merkezli lüks Chopard markasına ait lüks takılar, dönemin Enerji Bakanı Amiral Bento Albuquerque ile birlikte Riyad'a seyahat eden bir hükümet yardımcısının sırt çantasında bulundu.

‘SİCİLİ KABARIK’

Aralık ayında görev süresinin sona ermesinden iki gün önce seçimlerde yenilgiyi kabul etmeden ABD'ye giden Bolsonaro, iddiaları reddetti, ancak solcu halefi Başkan Lula soruşturma çağrısında bulundu.

Soruşturma, Bolsonaro'nun Brezilya'ya dönmesi halinde karşı karşıya kalacağı yasal yükümlülüklere, görevden ayrıldıktan sonra destekçilerinin şiddetli protestolara kışkırtılmasına ilişkin soruşturmalardan Brezilya'nın oylama sistemine yönelik eleştirilere ek olarak bir suçlamayla sonuçlanabilir. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER