Lee, 1973 yılının temmuz ayında, henüz 32 yaşındayken vefat etti ve otopsi, aldığı bir ağrı kesiciye tepki olduğu düşünülen beyin ödemi veya beyin şişmesinden öldüğünü gösterdi.

Ölümüne dair çeşitli teoriler öne sürülen Bruce Lee ile ilgili, araştırmacılar, onu öldüren ödemin hiponatremi, yani sıvı fazlalığının neden olabileceğini öne sürdüler.

bruce leeee

‘HER DETAY SUYU GÖSTERİYOR’

Araştırma ekibi Clinical Kidney Journal'da "Başka bir deyişle, Bruce Lee'yi böbreğin fazla su atamamasının öldürdüğünü öne sürüyoruz" diye yazdı.

Karısı Linda'nın havuç ve elma suyu da dahil olmak üzere sıvı bazlı bir diyete atıfta bulunması ve biyografi yazarı Matthew Polly'nin hastalandığı dönemde ve öldüğü gün su alımına defalarca atıfta bulunması gibi çeşitli faktörlerin onun yüksek miktarda su tükettiğini gösterdiğini söylediler. 

Araştırmada, "Su alımının, istisnai koşullar göz önüne alındığında unutulabilecek kadar sıradan bir aktivite olduğu halde defalarca fark edilmesinin, Lee'nin öldüğü gün orada bulunan diğer kişilerin su alımından gerçekten de fark edilir derecede daha yüksek olduğu anlamına geldiğini öne sürüyoruz" diye yazdılar. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER