6 Şubat tarihli ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, iletişim çökmüş, deprem bölgeleriyle haberleşme sağlanamamıştı.

BAZ İSTASYONUNDAN KAYNAKLANMAMIŞ

Karagözoğlu, bu aksaklıkların baz istasyonlarının zarar görmesinden kaynaklanmadığını aktardı. Karagözoğlu’na göre, "Binalar üstünde yer alan baz istasyonlarının bir kısmının depremle birlikte fiziksel olarak yıkılması ve ağır hasar alması, sorunun göreceli daha küçük bir kısmını oluşturmuştur. Asıl problem, şehirler genelinde yaşanan elektrik kesintileri, akaryakıt temininde oluşan zorluklar ve kötü hava koşullarından dolayı meydana gelmiştir."

'BEŞ ABONEDEN BİRİSİ ETKİLEYECEK BÜYÜKLÜKTE'

"Bu illerin abone sayısı toplamı Türkiye genelinde mobil abonelerin yaklaşık yüzde 18,3'ünü oluşturmaktadır. Bir başka deyişle 6 Şubat gecesi yaşadığımız büyük felaket, ülkemizdeki her beş mobil telefon abonesinin birini etkileyecek kadar büyük bir alanda gerçekleşmiştir" diyen Karagöz, depremin mobil haberleşmeye etkisi üzerine şunları kaydetti:

"Çekirdek şebeke servis kaybı yaşanmamış, hizmet vermeye devam etmiştir. Ayrıca işletmecilerimizin şebekeleri arasındaki ana bağlantı santrallerinde de herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Kurulum yapılmış binaların yıkılması ve enerji sorunları nedeniyle şebekenin en uç noktası olan baz istasyonları ve toplama alanlarının devre dışı kalması nedeniyle radyo erişim şebekelerinde sıkıntı yaşanmıştır. Saha kayıplarının bir kısmı radyo erişim şebekesini çekirdek şebekeye bağlayan iletim hattının zarar görmesinden dolayı oluşmuştur."