Sosyal medyada metrobüslerin iş makinesiyle parçalanmasına ilişkin görüntü "İşte yeni alınmış metrobüsleri böyle parçaladılar… Memleketi, bunca kazanımları böyle yıkmaya ve parçalamaya geliyorlar…" gibi yorumlarla servis edildi.

betrobüs parcalama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Buğra Gökçe ise görüntülerin "2007 ve 2008 yılında Hollanda’dan alınan, verimsizliği ve ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hurdaya ayrılan, yedek parçası bulunmayan ve üretici firması da iflas etmiş olan eski metrobüs araçlarına" ait olduğunu açıkladı. 

Buğra Gökçe tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"Bugün bazı sosyal medya hesaplarında, eski metrobüs araçlarının ‘Makine Kimya Endüstrisi’ tarafından taşınma öncesi parçalara ayrılma görüntüleri, İETT’nin metrobüs araçlarını parçaladığı iddiasıyla haberleştirilmiştir.

Söz konusu görüntü; 2007 ve 2008 yılında Hollanda’dan alınan, verimsizliği ve ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hurdaya ayrılan, yedek parçası bulunmayan ve üretici firması da iflas etmiş olan eski metrobüs araçlarının ‘Makine Kimya Endüstrisi’ tarafından taşınma öncesi parçalara ayrılma görüntüsüdür. Kurumumuz, yerli üretim olan güçlü ve konforlu metrobüs araçlarını şehrimize kazandırmaya devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz." 

'İŞTE AK PARTİ ZİHNİYETİ'

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin de paylaşımda bulunarak haberlere tepki gösterdi. Tekin "Uzmanları dinlemeden, test sürüşü bile yapmadan 63 milyon euro verip gidip Hollanda'dan İstanbul yol şartlarına uymayan, rampa çıkamayan Metrobüs alacaksın, yıllarca çürüteceksin sonra @ietttr hurdaya çıkmış otobüsü kanun gereği MKE'ye verince tepineceksin. İşte AKP zihniyeti" ifadelerini kullandı.