Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir son dakika bilgisini paylaşarak asgari ücrete Nisan ayında zam geleceğine dair çıkan haberlere yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre asgari ücrete ara zam, emekli maaşına yapılan 2 bin TL'lik son zammın ardından gündeme geldi. Son dakika gelişmesinin ardından gözler asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iddialara yanıt verdi:

Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından gözler asgari ücret ara zammı konusuna çevrildi. 

2023 yılın asgari ücretİ brüt 10 bin 8 TL, net olarak 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği ödeneceği açıklandı. 2022 Temmuz ayına orala 2023 yılı asgari ücreti yüzde 54.66 oranında arttı.

Katıldığı canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları ile en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı.

ERDOĞAN, GEREKİRSE ARA ZAM YAPMAKTAN GERİ DURMAYIZ, DEMİŞTİ 

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

'BU HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR' 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, gündemde yer alan ve asgari ücrete ara zam yapılmayacağına ilişkin yazılan haberlere dair açıklama yapıldı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır."