137 ülkede 100 binden fazla kişiyle yapılan görüşmeler, tüm bölgelerde pandemi öncesine göre önemli ölçüde daha yüksek yardımseverlik seviyeleri buldu. Ayrıca, katılımcılardan mutluluklarını değerlendirmeleri istendiğinde, insanlar ortalama olarak 2020-22 koronavirüs yıllarında 2017-19'daki kadar yüksek puanlar verdi.

BATI DAHA MUTSUZ

10. Dünya Mutluluk Raporu’nda, Batı ülkelerinde durumun biraz daha kötü olduğu ortaya koyulurken, dünyanın geri kalanında mutluluk seviyeleri biraz daha iyiydi, ancak genel olarak acılar, katılımcıların zor zamanlarda birbirlerine bakma kapasitesini keşfetme ve paylaşma kapasitelerindeki artışlarla dengelendi.

British Columbia Üniversitesi'nde ekonomi profesörü ve raporu hazırlayan isimlerden John Helliwell, "Bu harika. İnsanlar sonunda komşularını keşfetti. Bu zor yıllarda bile, olumlu duygular olumsuz olanlardan iki kat, olumlu sosyal destek duyguları ise iki kat daha yaygın kaldı” dedi. 

‘MUTLU EDECEK KİŞİ İHTİYACI’ ARTTI

Çalışma, "sıkıntı anında güvenecek birine sahip olmanın" mutluluk etkisinin pandemi sırasında arttığını ve ankete katılan kişilerin yüzde 80'inin güvenecek birine sahip olduğunu söylediği için bunun önemli bir etkisi olduğunu buldu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER