International Market Araştırma Grubu (IFOP) ve Jean-Jaures Vakfı düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, evden ayrılma konusundaki bu tembellik özellikle orta yaş gruplarını etkiliyor: 25-34 yaş grubunda yüzde 52 ve 35-49 yaş grubunda yüzde 53, 65 yaş ve üzerinde ise sadece yüzde 33 seviyesinde. 

fransaa

YORGUNLUKTA ARTIŞ VAR

Araştırmaya göre, pandemi ve katı sokağa çıkma yasakları Fransızların çalışma, aile hayatı, boş zaman ve kişisel alan tutumları üzerinde "derin bir etki" yarattı. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 37'si işlerinde eskisinden daha az motive olduklarını ve yüzde 41'i kendilerini daha yorgun hissetmekten şikayet ettiklerini söyledi. Araştırmaya göre, yorgunluktaki artış cinsiyet, yaş, sosyal geçmiş ve konum ne olursa olsun ortaya çıkıyor ve insanların moralini etkiliyor. 

FRANSIZLARIN ÇALIŞMAYA KARŞI BAKIŞI ‘DEĞİŞİYOR’

Çalışma, tarihsel bir bakış açısından, Fransızların "iş-yaşam dengesine" yönelik tutumlarının daha da dramatik bir şekilde değiştiğini gösteriyor. 1990'da Fransızların yüzde 60'ı çalışmanın "çok önemli" olduğuna inanırken, 2021'de bu oran yalnızca yüzde 24'tü. 1953'te çalışan yetişkinlerin yüzde 54'ü iyi bir iş-yaşam dengesine sahip olduklarına inanıyordu. Şimdi, yalnızca yüzde 39'u durumun böyle olduğunu düşünüyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER