Araştırmacılar, bu tür bölgeleri haftada üç ila dört kez ziyaret etmenin, insanların ruh sağlığı sorunları veya yüksek tansiyon için ilaçlara kullanımını üçte bir oranında ve astım için yaklaşık dörtte bir oranında azalttığını buldu.

antidepresan

‘ŞEHİRLERDE REFAHI ARTIRMANIN YOLU OLABİLİR’

Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü'nden araştırmacılar, yeşil alanlara yapılan ziyaretler ile bu tür ilaçları kullanma olasılıklarının daha düşük olması arasında güçlü bir ilişki buldular. Haftada bir yeşil alan ziyaretiyle karşılaştırıldığında, haftada üç ila dört kez yeşil alanlara gitmek, ruh sağlığı ilaçları kullanma olasılığının yüzde 33, tansiyon ilaçları kullanma olasılığının yüzde 36 ve astım ilacı kullanma olasılığının yüzde 26 daha düşük olmasıyla ilişkilendirildi.

Occupational & Environmental Medicine dergisinde yazan araştırmacılar, "Doğayla buluşmanın faydalarını destekleyen bilimsel kanıtların artması, muhtemelen kentsel ortamlarda yüksek kaliteli yeşil alanların arzını artıracak ve bunların aktif kullanımını teşvik edecektir. Bu, şehirlerde sağlık ve refahı iyileştirmenin bir yolu olabilir" diye kaydetti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER