Amasya Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü'nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bölge halkının mera ve tarım alanlarının yapılması planlanan organize sanayi bölgesine (OSB) tahsis edilmesi köylüleri ayağa kaldırmıştı. 

İSTİNAF YOLU AÇIK BIRAKILDI

Hukuki mücadele de başlatan köylüler ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın OSB projesine ilişkin taşınmazların vasfının değiştirilmesine ile OSB kurulmasına ilişkin işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin dava açtı. Samsun 3. İdare Mahkemesi, istinaf yolunu açık bırakarak bölge halkının taleplerini reddetti. Bunun üzerine kararı istinafa taşıyan Çambükü halkı, Samsun Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi’ne başvuruda bulundu.

ATEŞ YAKARAK KUTLADILAR

Mahkeme Sanayi Bakanlığı’nın OSB kurulması kesin kararının yürütmesini durdurma kararı verdi. Çambükü köylüsü kararı nöbet yerinde ateş yakarak kutladı.

cambuku halkı dırenısı kazandı

Kararı değerlendiren köy halkından ve davayı açan Avukat Mehmet Celep, “OSB kurulması yönündeki işlemler bu kararla birlikte durdu. Mahkemenin vereceği asıl karara kadar köyde bir faaliyet yürütülemeyecek, bu karar davanın kazanılması adına büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı.(BirGün)