Fransız sinemasının bol ödüllü filmlerinden 2011 yapımı Can Dostum’da, Philippe Pozzo di Borgo'nun Cezayirli bir bakıcıyla arkadaşlığı anlatılırken, filme ilham kaynağı olan iş insanının 72 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

İKİSİNİN DE HAYATI DEĞİŞTİ

Aristokrat bir ailenin torunu ve şampanya markası Pommery'nin genel müdürü olan Pozzo di Borgo, 1993'te bir yamaç paraşütü kazasının ardından kol ve bacaklarını kullanamamaya başladı. Kazanın ardından yoğun bir depresyona girdiğini anı kitabında paylaşan Borgo, kendisine sıkıntılı süreçte ilaç gibi gelen şeyin bakıcısı Abdel Sellou olduğunu kaydetti. 

Eski bir suçlu ve Cezayirli bir göçmen olan Sellou, Fransa vize başvurusunun gerekliliklerini yerine getirmek için Pozzo di Borgo'nun bakıcısı olmak için başvurdu ve bu, her ikisinin de hayatını değiştirdi. 

‘HAPİSTEN ÇIKMIŞ OLMASI UMURUMDA DEĞİLDİ’

2012'de The Telegraph'a konuşan Pozzo di Borgo, "Benim için üzülmedi. Saygısızdı, küstahtı ve aşırı bir mizah anlayışı vardı. Birdenbire, sırada ne olacağını bilmiyormuşum gibi hissederek hayattan yeniden zevk aldığımı fark ettim. İhtiyacım olan adamdı. Hapisten çıkmış olması umurumda değil. Ona ihtiyacım vardı. Sonra arkadaş olduk” ifadelerini kaydetti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER