AK Parti Teşkilat Başkanlığı, Rize AK Parti İl Başkanı İshak Alim'in milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılmasının ardından ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi Hikamet Ayar'ın Rize İl Başkanlığı'na getirildiğini açıkladı.

Teşkilat Başkalığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Rize İl Başkanlığına Sn. Hikmet Ayar atanmıştır. Bugüne kadar göstermiş olduğu özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı Sn. İshak Alim'e teşekkür ediyor, yeni görevlendirilen il başkanımıza başarılar diliyoruz.”

Duyurunun ardından eski CHP İl Başkanı Saltuk Deniz “ÇAYKUR’un AK Parti’nin çiftliği olduğunu gösteren en yeni örneklerden birisini daha yaşıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

 'ÇAYKUR NE AK PARTİ'NİN ÇİFLİĞİDİR, NE DE İNSANLARIN ÇİFTER MAAŞ ALACAKLARI YER'

AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin de uzun bir süre önce ÇAYKUR'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını belirten Deniz, şöyle konuştu:

"Biz bu konuyu sürekli gündeme getirdik ve Yüce'nin istifasını istedik. Daha yeni görevini bıraktığını öğrendi. Şimdi de ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyesi, Rize eski AK Parti Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Başkanı oldu. Ayar, hem AK Parti İl Başkanı, hem de ÇAYKUR’un yönetim kurulu üyesi. Bu kabul edilemez. Nasıl ki Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine itiraz edip, istifasını istediysek, bugün de aynı şekilde AK Parti Rize İl başkanlığına atanan Hikmet Ayar’ın hemen istifa etmesini istiyoruz. ÇAYKUR ne AK Parti’nin çiftliğidir, ne de insanların çifter maaş alacakları yerdir."