Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye gün saymaya başlamışken, Çekya'da yaşayan vatandaşlarımız, Prag'daki Türk Büyükelçiliği'nde oy kullanmaya devam ediyor.

ÇEKYA'DA 3 BİN 20 SEÇMEN PAZAR GÜNÜNE KADAR OY VEREBİLECEK

Çekya'da yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmaları için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Türkiye Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, 3 bin 20 seçmenin bulunduğu Çekya'da oy verme işleminin 7 Mayıs Pazar gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Türkiye Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Çekya'da gerçekleştirilen oy verme işlemi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

'GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPTIK'

"Gerçekten ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir süreçteyiz" diyen Bağış, "Vatandaşlarımız önümüzdeki 5 yılı belirleyecek kararlar alıyorlar. Hangi partiye gönül verirlerse versinler tüm vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla şeffaf bir şekilde demokratik olgunluk içinde oylarını kullanabilmeleri için gerekli hazırlıkları yaptık. Siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte bütün ön hazırlıkları tamamladık. Güvenlik ile ilgili Çek emniyet mensupları ile gerekli çalışmaları yaptık" ifadelerini kullandı. 

'ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN'

Yurt dışında bulunan seçmenlerin vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Prag Büyükelçimiz Egemen Bağış, "YSK'nın bize verdiği kurallar çerçevesinde pusulaların en güvenli şekilde anavatana ulaşması için tüm partilerin gözlemcilerinin de katılımı ile gerekli çalışmaları son ana kadar sürdüreceğiz. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olacak neticeler ortaya çıkacaktı" dedi.

Çekya'da yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmaları için hazırlanan imkanları değerlendiren Türkiye Gönüllüleri Çekya Koordinatörü Yiğit Başar ise, "Güzel sakin bir ortamda çalışmaya devam etmekteyiz. Herkes birbirine yardımcı oldu şu ana kadar. Bir sorunla karşılaşmadık" dedi. 

'İLK GÜN 475 OY KULLANILDI'

Prag Büyükelçiliği'nden devam eden oy kullanma işlemlerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bağış, "T.C. Prag Büyükelçiliğimizde sandığın açıldığı ilk gün, 475 oy kullanıldı. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurşu olsun" dedi.

POLEMİK HABER / DIŞ HABERLER