Ekim 2022'de AKP'ye katılan Çelebi, önceki gün Meclis'te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdırırken, muhalefete de sert ifadelerle yüklendi. Bu konuşma, Çelebi'nin "En hızlı AKP'li" yorumlarına neden oldu.

Çelebi'nin dikkat çeken konuşmasında kullandığı ifadeler şöyle:

"Devletin en caydırıcı silahı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmasıdır. Mavi gözlü adamın (Atatürk) mücadelesini bugün uzun adam (Erdoğan) devam ettiriyor. PKK'yı feshettirdi, FETÖ'nün inine girdi, askerî vesayeti, başörtüsü zulmünü, monşerler devrini bitirdi, Ayasofya'da ibadet ettirdi."

Muhalefete "Haddinizi Bilin" Çıkışı

Tepki çeken konuşmasında muhalefeti de hedef alan Çelebi, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli yüzünüze üflese milliyetçiliğiniz tavan yapar; haddinizi bilin" sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

AKP'den art arda istifalar geliyor! Muğla il başkanı da istifa etti
AKP'den art arda istifalar geliyor! Muğla il başkanı da istifa etti
İçeriği Görüntüle

Mehmet Ali Çelebi'nin bu çıkışları, kamuoyunda ve siyaset arenasında geniş tartışmaları beraberinde getirdi.