İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçeceği iddialarına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Meclis toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay şunları söyledi:

- "Etik bulmuyorum. Doğal ve normal bir şey olarak göremeyiz. Her şeyden önce CHP adına belediye başkan adayı olmuş, o şekilde seçilmiş dolayısıyla CHP’ye gönül vermiş insanların oyunu alarak seçilmiş birisinin yine onların onayı olmadan, kafasına göre parti değiştirmemesi lazım. Defalarca söyledim. Hiçbir anlamda etik olamaz.

- Mecliste bildiğim kadarıyla çoğunluk CHP’de. İlçe belediyelerinin çoğu CHP’li. Biraz Aydın’ın bence genleriyle oynanan bir durum oldu. Özlem Başkan adına bir şey diyemem ama üzgünüm. Böyle bir kararı hangi şartlarda verdiğini bilmiyorum ama bunu kabul edilebilir görmüyorum. Üzücü görüyorum. Bizler siyaset yaparken topluma güven vermemiz lazım. Geçmişte başka türlü konuşmuş gelecekte başka türlü davranan insanlar olursak olmaz.

Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı
Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı
İçeriği Görüntüle

"Parti değiştirmek insanın ailesini değiştirmek gibi''

- Burada şunu da belirteyim; hepimiz şehrimize hizmet etmek için hükümetle diyalog içinde olmalıyız. Bunu defalarca söyledim. Bakan Bey ile görüştüm, bundan sonra da görüşürüm. AK Partili milletvekilleriyle diyalog içinde olmamız gerektiğini hep söylüyorum. Çünkü onlar da bu şehrin temsilcileri ve İzmir Türkiye’nin bir şehri. Hizmet almak, derdimizi anlatmak ve çözümü beraber üretmek adına diyalog içinde olmalıyız. Bu bambaşka bir şey. Ama parti değiştirmek deyince insanın ailesini değiştirmesi gibi bir şey.

- Sizi seçen insanların ne düşündüğünü bilmek lazım. Şöyle olsa yine kabul edilebilir; ben CHP’den istifa ediyorum aynı zamanda belediye başkanlığından da istifa ediyorum derse kabul edilebilir bir şey. O kişisel karar olur. Ama sizi CHP’liler seçmiş, siz ‘ben kendi kişisel kararımla, bana oy veren insanların onayını almadan partimi değiştiriyorum’ derseniz bu bence etik değil” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, “Siz tehdit ediliyor musunuz?” şeklindeki soruyu da, “Hayır, herhangi bir şeyle tehdit edilmiyorum. Ama biliyorsunuz bu dönem CHP’li belediyelerle ilgili olumsuz bakışlara biz de maruz kalıyoruz” ifadeleriyle yanıtladı