CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İliç’te liç kayması altında kalan işçiler, çatlakları incelemeye gitmiş. Ailelerinden öğrendik.
(Erdoğan’ın mesajları) Bilinçsiz bir söylem değil. Herkes bekledi ki bunu bir kez söyledi bir daha söylemeyecek. Ama Zonguldak’ta tekrarladı, Ordu’da tekrarladı.

Vatandaşa şantaj üzerinden siyaset yapılıyor. Önce Hatay’dakinden bahsetmek istiyorum. Vicdansızlık, taş kalplilik.

En büyük yıkımın olduğu beş-altı kentten Hatay’da büyükşehir bizde. Ülkeyi yönetenlerin topladığı deprem paraları, aksayan kurtarma çalışmaları, Kızılay’ın çadır satmasından tutun da bir ay sonraya kadar insanlara çadır veremeyen bir yönetim var.

Biz bütün belediyelerimizle koştuk, İBB… Hatay’da bir eksiklik varsa bunun yüzde 1’i bizdeyse biz payımızdan utanç duyarız. Yüzde 99 ona.

O oy sana helal mi? Yazıklar olsun.

Meselenin bir de yalan boyutu var: Öyle bir izlenim yaratıyor ki “Bizde olsaydınız böyle olmazdınız” diyor. Adıyaman, Kahramanmaraş sende. Ne yaptın? Bir sene geçti, 10 kişiden dokuzu yine konteynerde çadırda.

Bu sene tamamlandığında 650 bin konutun sadece yüzde 11’ini vermiş olacak. Yani ikinci yıl tamamlandığında da toplam ihtiyacın yüzde 90’ı dışarıda olacak.

Araştırma merkezi açıkladı: AK Parti'ye oy verenler başarılı bulmuyor Araştırma merkezi açıkladı: AK Parti'ye oy verenler başarılı bulmuyor

CHP’de yeni bir dönem içerisindeyiz. Bir mesele varsa partide sorumlusu genel başkan. Yani “Arkadaşlar yapmış, benim haberim yok” döneminde değiliz.

HATAY

CHP lideri Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışmaları hakkında "Hatay için önümüzde 36 saat var, Lütfü Bey ile oturup konuşacağız ve doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" dedi.