İzmir'in Dikili ilçesinde dört dönem belediye başkanlığı yapan ve “Efsane Başkan” diye tanınan CHP’nin duayenlerinden Osman Özgüven partisinden istifa edeceğini açıkladı.

İşte Menzil'in 'dokunulamayan' tatil köyü! Kimler izin verdi? Neden yıkılmıyor? İşte Menzil'in 'dokunulamayan' tatil köyü! Kimler izin verdi? Neden yıkılmıyor?

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'e açıklama yapan "Komünist Osman" olarak anılan Özgüven, “CHP’de değişim adına yeşeren umutlarımız ne yazık ki boşa çıkmıştır. Partimizin karar mekanizmalarını istila edenler, yurttaşlarımızın gönlünü kıran, seçmene saygı duymayan yanlış kararlar vermişler, CHP’deki çürümüşlük ayyuka çıkmıştır. Yerel seçimlerde de CHP’ye oy vermeyeceğim” diye konuştu.

"UMUTLAR BOŞA ÇIKMIŞTIR"

Özgüven, istifa etme kararı almasını şöyle değerlendirdi. “ CHP’de değişim adına yeşeren umutlarımız ne yazık ki boşa çıkmıştır. Genel başkan Özgür Özel ve yönetimi, partimizi özüne döndürerek sosyal demokrasi çizgisine oturtacakları, aday belirlenirken ön seçim ve halk anketi yapacakları yönünde Türkiye kamuoyuna verdikleri sözleri tutmamışlardır. Partimizin karar mekanizmalarını istila edenler, yurttaşlarımızın gönlünü kıran, seçmene saygı duymayan yanlış kararlar vermişler, CHP’deki çürümüşlük ayyuka çıkmıştır. Sadece Dikili’de değil, yurt genelinde anti-demokratik biçimde yanlış belediye başkan adayları belirlenerek halkla inatlaşılması en büyük hatalardan biri olmuştur. Unutulmamalıdır ki, halkın coşkun akan seli karşısında hiçbir güç duramaz. Ömrünün önemli bölümünü emek, demokrasi, barış mücadelesine adamış bir kişi olarak büyük emekler verdiğim partimden istifa ediyorum. Çünkü bu CHP, bizim partimiz olmaktan çıkmıştır” dedi.

"CHP ADAYINA OY VERMEYECEĞİM"

2024 Mart seçimlerinde CHP’nin mevcut adayına oy vermeyeceğini de açıklayan Özgüven, “ Dikili için aday olan bağımsız adayı destekleme kararı aldım. CHP’nin adayına oy vermeyeceğim. Partiden istifamı bugün yapacağım” ifadelerini kullandı.