İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam kapıda! 15 liraya çıkabilir İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam kapıda! 15 liraya çıkabilir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en düşük emekli maaşının, asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ek artışa ve en düşük emekli aylığına dikkat çekti. Gürer, emekli aylıklarının hâlâ yetersiz olduğunu belirterek, en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini dile getirdi.

EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI

Ömer Fethi Gürer, emeklilerin beklentilerinin karşılanmadığını ifade ederek, emeklilerin umutlarını kaybettiğini ve hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Açlık ve yoksulluk sınırının altında bir ücretle yaşamak zorunda kalan emeklilerin, vergi ve zamlar nedeniyle alım güçlerini kaybettiklerini dile getirdi. Gürer, yapılan düzenlemelerle 2024'ün emekliler için zor bir yıl olacağını öne sürdü.

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE EMEKLİ MAAŞI OLMALI

CHP Niğde Milletvekili, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini savundu. Ülkedeki emeklilerin çoğunluğunun açlık ve yoksulluk sınırının altında bir ücretle yaşamak zorunda olduğunu ifade etti.

TARIM KESİMİNDEKİ SORUNLAR

Gürer, tarım kesiminin sorunlarının giderek arttığına dikkat çekti. Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt alım fiyatının, üreticileri hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Üreticinin fedakarlık yaptığını ve çiğ sütü düşük fiyatla sattığını ifade eden Gürer, bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı.