İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dünkü açıklamalarının ardından CHP MYK, bugün saat 13.00’da toplanacak. Belediye başkanları, MYK toplantısı öncesinde parti genel merkezinde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, genel merkeze girişinde, gazetecilere; “Genel Başkanımızı destekliyoruz. Ve fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı. Akşener’in açıklamalarının anımsatılması üzerine ise Büyükerşen, “Talihsizlik” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Bugün buluşacağız, 11 büyükşehir belediye başkanı. Sayın Genel Başkanımız ile görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz, bugün. İnanıyorum ki sonuç, istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak” dedi. Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Albayrak, “Anlayamadım. Biz de bin anlam veremedik. Üstelik, açıklamalarındaki; Ekrem Bey ve Mansur Bey’i göreve davet ediyorum’ açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Bugünkü temaslardan sonra bazı şeyler daha netleşecek diye düşünüyorum” diye konuştu. (ANKA)