CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Bursaspor-Amedspor maçında yaşananların spor tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, 'hükümet istifa' sloganları için 6222 sayılı kanundan işlem yapan otoritenin, şiddet ve ayrıştırıcı eylem düzenleyen gruplara yönelik takınacakları tutumun takipçisi olacağız" dedi.

'BEYAZ TOROS' ELEŞTİRİSİ

Bursaspor-Amedspor maçında, Bursaspor tribünlerinden açılan pankartları eleştiren Nuhut, suçluların fotoğrafları ile geçmişteki karanlık bir dönemi işaret eden 'Beyaz Toros' pankartının sporun fair-play ruhunu yaralamanın ötesine geçtiğini belirtti.

Maç boyunca Amedspor futbolcularına atılan kesici ve yanıcı maddelerin ve Amedsporlu bir taraftara linç girişimini ise yüz kızartıcı olarak nitelendirdi.

'İÇİŞLERİ, VALİLİK VE TFF GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERMEDİ'

CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut, "Ligin ilk yarısında Diyarbakır'da oynanan maçta yaşananların ışığında Bursa'daki rövanşın gergin geçeceği herkesçe biliniyordu. Maçtan bir gece önce konuk ekibin kamp yaptığı otel önünde başlayan gerginlik, Amedspor takımı stada geldiğinde kontrolden çıktı. Hem İçişleri Bakanlığı, hem Bursa Valiliği hem de TFF, eğer bu maça gereken hassasiyeti gösterseydi bu olaylar yaşanmayabilirdi. Bursaspor ve Amedspor arasında oynan maçta atılan ırkçı sloganlar da, Türkiye'nin nasıl bir provakasyon ile karşı karşıya olduğunun en belirgin kanıtı olarak tarihe geçmiştir" ifadelerini kullandı.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Açıklamada, Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerinden yükselen ve herhangi şiddet eylemi içermeyen 'hükümet istifa' sloganları için 6222 sayılı kanundan işlem yapan otoritenin şiddet ve ayrıştırıcı eylem düzenleyen gruplara yönelik takınacakları tutumun takipçisi olacağız ifadelerine yer verdi.

Nuhut, "Yaşanan olaylar sebebiyle Amedsporlu sporcular, teknik heyet ve taraftarlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.