CHP’li Gürsel Tekin Polemik TV’den Aykut Metehan’ın sorularını yanıtladı. Tekin, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in masadan ayrıldığını ve mevcut şartlarda yeniden ‘Altılı Masa’ olma durumunun mümkün olmadığını ifade etti. 

Gürsel Tekin’in açıklamaları şu şekilde: 

‘GÜNÜN SONUNDA HEPİMİZ RAKİBİZ’ 

“Millet İttifakı 8-9 yıl önce kurulan ve bu rejimi yıkmak için kurulmuş bir ittifaktı. Bu rejimi yıktıktan sonra günün sonunda zaten rakibiz.” 

‘DAYATMA OLSAYDI AKŞENER O METNİ İMZALAMAZDI’ 

“Milletimiz çok iyi biliyor ki bizim genel başkanımız çok nazik ve naif bir liderdir. Zaman zaman bu kadar naif bir lider olmasını da eleştirmişimdir. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener’in masadan kaldırılmasını organize edecek bir lider asla değildir. Akşener’in masada dayatma var iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Öyle olsaydı o metne imza atmazdı.” 

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLMAMASI ABES KAÇARDI’ 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin masada ilk kez dillendiriliyormuş ve sanki daha önce gündeme gelmemiş gibi bir algı oluşturulmasının yanlış bir algı olduğunu değerlendiren Gürsel Tekin, “Masanın en doğal adayı zaten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 6 partiyi birleştirmiş, 5’li çeteyi karşısına almış ve ‘temiz eller’ operasyonunu başlatan Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması abes kaçardı.” dedi. 

‘GERİ DÖNÜŞ MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR’ 

Gazeteci Aykut Metehan’ın ‘çok net soruyorum, buradan geri dönüş ve yeniden bir birliktelik mümkün mü?’ sorusuna da yanıt veren Tekin, “Siyasette kapılar her zaman açıktır. Ancak şunu söylemeliyim ki mevcut şartlarda bir birliktelik mümkün gözükmüyor.” ifadelerini kullandı. 

‘İYİ PARTİLİ KARDEŞLERİMLE SIRT SIRTA VERİP BU REJİMİ DEVİRECEĞİZ’ 

“Bu durumdan kim karlı çıkacak? Açıkçası kazanan her halukarda millet olacak. Seçimi birinci turda bitirebilirdik ancak şu an çoklu aday olacağı için ikinci tura kalmış gibi gözüküyor. İnanıyorum ki İYİ Partili kardeşlerimle de sırt sırta verip 2. turda Erdoğan’ın karşısındaki adayı destekleyecek ve bu rejimi hep birlikte devireceğiz. 

‘AKŞENER BEŞLİ ÇETENİN KARŞISINDA ÇOK NET DURMUŞ BİR İSİM’ 

Sosyal medyada ortaya atılan ve gündem haline gelen Akşener beşli çete ile görüştü iddiaları hakkında bu iddiaların çirkin ithamlar olduğunu dile getiren Tekin, “Sayın Akşener de bu soyguncular yani beşli çete karşısında çok net bir tavır koymuştur. Böyle bir görüşme mümkün değildir. Sayın Akşener hakkında ortaya atılan bu iddialar gerçek dışıdır ve çirkin ithamlardır.” dedi. 

‘YAN YANA DURMAK ZORUNDAYIZ’ 

“Aslolan bu rejimi devirmektir. Bu, ortak gayemizdir. İleride de birlikte yol alacağız doğal olarak. Çünkü bu rejimden kurtulmak için bu mecburidir. O yüzden hepimizin söylemlerine çok dikkat etmesi gerekiyor.” 

Polemik Haber / Aykut Metehan