İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemeyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a adaylık için çağrı yapmıştı. 

Yaşanan gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu’nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formül ortaya atıldı. Böylece Meral Akşener Altılı Masa'ya geri döndü.

CHP'li isimler yaşanan gelişmleri coşkuyla karşılayarak paylaşımda bulundular:

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 'Az kaldı' etiketini kullanarak "Umutsuzluk denizinde boğulmak üzere olan depremzede çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımızın gözündeki umut kırıntısını yeniden büyüteceklere selam olsun!" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  'Teşekkürler Kılıçdaroğlu' etiketiyle "Türkiye'nin kaderini hep birlikte değiştireceğiz" paylaşımı yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir de "Teşekkürler Kılıçdaroğlu" etiketini kullanarak yaptığı paylaşımda “Bütün taşlar yerine oturacak.” dedi.