İstanbul Anadolu 3. Çocuk Mahkemesi’nin görülen davanın gerekçeli kararına göre, olay geçen 31 Temmuz gecesi yaşandı. Yusuf İslam Kaman (32), sahibi olduğu işyerini saat 00.10 gibi kapatarak evine gitti. Kaman, eve gittikten bir süre sonra telefonundan arandı.

SU, AYRAN VE KOLA ALMIŞLAR

Kaman’ı, yanında çalışan işçisi aradı. Bu kişi, Kaman’a işyerlerinde hırsızlık olduğunu söyledi. Kaman, kısa süre sonra dükkanına geri geldi. Yaptığı incelemede, iş yerindeki buzdolabının kilidinin kırıldığını gördü. Kaman, dolaba baktığında 4 adet kola, 6 adet büyük boy ayran ile 11 adet suyun çalınmış olduğunu gördü.

‘TOPLAM ZARARIM 300 LİRA’

Kaman, hemen karakola başvurdu. Kaman, işyerinde çalınan ürünlerin 150 lira olduğunu belirtti. Kaman, kırılan kilidin de 150 lira olduğunu belirterek toplamda 300 lira zararının olduğunu kaydetti.

İKİ ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Yapılan incelemeler sonrası iş yerinde hırsızlık yapmakla suçlanan C. A. (16) ile 17 yaşındaki arkadaşı A. K. gözaltına alındı. C. A. verdiği ifadede olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. A. K., ise ‘dolabın kapısı açıktı’ diyerek verdiği savunmada, ‘C. A.’nın olaya karışmadı” dedi.

7 YIL 6'ŞAR AY HAPİSLERİ İSTENDİ

İki çocuk hakkında 7’şer yıl 6 ay hapis istemi ile dava açıldı. Yargılamayı yapan mahkeme ilk celsede kararını verdi. Mahkeme, C. A. için beraat kararı verdi.

3 YIL DENETİME TABİ OLACAK

Mahkeme, A. K.’ya ise 7 yıl 6 ay hapis cezasını, zararın 150 lira olması, zararın da karşılanması ve duruşmalardaki tutum ve davranışları nedeni ile 6 ay 7 güne indirdi. A. K. hakkında hükmün açıklanmasına karar veren mahkeme, çocuğun 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi.

KIRILAN KİLİDE DE PARA CEZASI

Mahkeme, A. K.’ya, işyerindeki kilidi kırdığı için de 660 lira adli para cezası verdi. Söz konusu tutar 10 taksit halinde A. K.’dan tahsil edilecek

Polemik Haber Özel