Peki, cildinize en uygun fondöteni nasıl seçebilirsiniz? Gelin, bu sorunun cevabını birlikte keşfedelim!

CİLT TİPİNE UYGUN FONDÖTEN NASIL SEÇİLİR?

İlk önce cilt tipinizi bilmeniz gerekiyor, kuru, karma, yağlı veya hassas... Hangi cilt tipine sahip olduğunuz, seçeceğiniz fondötenin cildinize uyum sağlaması açısından önem taşıyor. Örneğin, kuru cilde sahipseniz nemlendirici özelliği bulunan fondötenleri tercih edebilirsiniz. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler, fondöten seçiminde kalıcı ve mat yapıdaki ürünleri seçebilir. Hassas cilde sahip kişilerin fondöten seçimi yaparken ürünün içeriğine dikkat etmesi gerekiyor. Her cildin ihtiyacına ve problemlerine uygun özelliğe sahip fondöten tercihi yapmak son derece önemli.

Cildinin hoş ve bakımlı görünmesi her kadının isteği. Dolayısıyla en çok kullandığınız cilt bakım kremleri ile uyumlu bir fondöten seçerek cildinizin her zaman taze ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Akne oluşumuna meyilli bir cilt tipine sahip kişiler, cildiyle dost ve komedojenik olmayan bakım ürünlerini tercih edebilir. Bu sayede gözeneklerin tıkanması önlenerek sağlıklı görünen bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildinizde oluşan ince çizgileri kapatmak istediğiniz zaman anti aging yani yaşlanma karşıtı fondöten tercihi yapabilirsiniz. Cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra fondöteninizi sürerek cildinizin tahriş olmasını engelleyebilirsiniz. Makyajınızı sildikten sonra yüzünüzü temizlemeniz de cilt bakımında önemli adımlar arasında yer alıyor.

En önemliside cildinizin makyajdan önce temiz ve nemli olmasıdır ne kadar temiz vede  nemli bir cilde fondöten uygularsanız cildinizde o kadar çok sağlıklı parlak kaliteli durur.

Fondöten seçiminizi acele ile hemen karar vererek yapmamanızı öneririz. Almayı düşündüğünüz fondöteni ilk önce incelemeli ve cildiniz ile uyumunu test etmelisiniz. Yüzünüze en uygun fondöteni seçmek için önce dekolte bölgenize ürünü sürüp deneyebilirsiniz. Alacağınız ürünün rengini gün ışığında kontrol ederek en iyi sonucu alabilirsiniz. Fondöten seçimi yapacağınız zaman beklentinize göre kapatıcı özelliği yüksek veya renk eşitsizliğini dengeleyen ürünleri tercih edebilirsiniz.

cilt-tipine-uygun-fondöten-2

cilt-tipine-uygun-fondöten-1