Pekin'deki bulunan bir hastanede çalışan doktor, Reuters’a verdiği demeçte, “Başkent Pekin'deki bazı hastanelerde çalışanların yüzde 80'e varan oranı enfekte oldu, ancak birçoğunun personel sıkıntısı nedeniyle çalışması gerekiyor” dedi.

‘KISITLAMALAR KALKMADAN ÖNCE BAŞLAMIŞTI’

Dünya Sağlık Örgütü’nden üst düzey bir yetkili, Çin'deki alevlenmenin kısıtlamaların kaldırılmasından "çok önce" başladığını, ancak politikalardaki ani değişiklikten bu yana Pekin'deki büyük şehirlerin Covid-19 vakalarında büyük bir artış yaşadığını söyledi.

DSÖ Acil Durumlar Başkanı Michael Ryan, "Çin'deki vaka patlaması, sıfır Covid-19 politikasının gevşetilmesinden çok önce başladı. Çin'in bir şekilde kısıtlamaları kaldırdığına ve aniden hastalığın kontrolden çıktığına dair bir algı var" diye ekledi.

‘İLAÇ STOKLARIMIZ TÜKENİYOR’

Siçuan'da bölgesinden bir doktor, hastanelerin "hastalarla dolup taştığını" söyleyerek "Her gün ateşi olan yüzlerce kişi geliyor. Ateş ve soğuk algınlığı için ilaç stoklarımız tükeniyor. Birkaç hemşirenin testleri pozitif çıktı, hastane personeli için herhangi bir özel koruyucu önlem yok ve çoğumuzun yakında enfekte olacağını düşünüyorum” dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER