Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevine Ömer Faruk Belviranlı asaleten atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı senfoni orkestraları dahil tüm orkestralar, korolar, topluluklar ile  resim heykel müzeleri ve galerilerin bağlı olduğu Genel Müdürlük makamına yapılan atama dikkat çekti.

Belviranlı, İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Hafız Ahmet Kirdiş'ten tasavvuf musikisi, Hafız Hasan Hüseyin Varol'dan Kuran talimi dersleri aldı. Bu arada Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

“ÇOK YAŞA TAYYİP DEDE”

Belviranlı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü için yaptığı özgün çalışmayla dikkat çekmişti.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçısı Hüseyin Kubilay Öztuğ tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için yazılıp bestelenen “Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısı, Topluluğun yöneticisi Ömer Faruk Belviranlı tarafından özgün bir projeye dönüştürülmüştü.

Şarkı, Konyalı ilköğretim çocuklarından oluşturulan koro ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu kayıt stüdyosunda seslendirilerek kaydedilmiş ve yine Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konser Salonu'nda video kaydı yapılmıştı.

​”Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısının sözleri şöyle:

“Sevgin her an kalbimde

Çok yaşa Tayyip Dede

Seni çok seviyoruz

Çok yaşa Tayyip Dede

Vatanını çok seven bizler için didinen

Düşmana diz çöktüren yiğit, yürekli dede

Minik kalbim seninle

Dik dur sakın eğilme vatanıma sahip çık düşman her an tetikte

Tablet, kitap dağıttın

Bizi hep öne aldın

Önce çocuklar dedin

Bizi sen ne çok sevdin

Hasta olmak istemem hastaneyi hiç sevmem Tayyip dedem sayende doktor yokluğu çekmem

15 Temmuz bir destan Tayyip dedem Başkomutan

O gerçek bir kahraman

Çelik yürekli kalkan

Mutlu, mesut yaşamak koşup oyun oynamak

Tek dileğim Allah'tan vatanımda yaşlanmak”

TÜM SANATÇILARI TALİMATLA SEYİRCİ YAPMIŞTI

Ömer Faruk Belviranlı, genel müdürlüğe vekalet ettiği dönemde, Türkiye’nin en değerli sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Müzik Korosu sanatçılarını, bakanlığın düzenlediği Genç Ses yarışmasına resmi yazıyla seyirci olarak katılmaya zorlamış ve tepki görmüştü.  O dönem Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne vekalet eden Belviranlı,  “Bakanımızın katılımıyla” vurgusuyla ve ACELE kaydı düştüğü yazıda tüm sanatçıların eksiksiz katılımı talimatı vermişti.

ÖMER FARUK BELVİRANLI KİMDİR?

31 Ocak 1964 yılında Konya doğumlu Belviranlı, 2008 yılında tamamı amcası Dr. Ali Kemal Belviranlı'nın bestelerinden oluşan bir tasavvuf müziği albümü çıkardı. 2011 yılında Gülzâr-ı Safâ adlı 2. Tasavvuf Müziği albümü Selçuklu Belediyesi tarafından yayınlandı. 2012 yılında “Şarkılar O'nu Söyler” adlı 3 CD’den oluşan 3. albümü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlandı. 2013 yılında projesini hazırlayıp sanat yönetmenliğini yaptığı Osmanlı’dan günümüze cami musikisi isimli alanında bir ilk olan albümü Bursa Osmangazi Beşediyesi tarafından Kültür hayatımıza takdim edildi. 1991 yılında sanatçı olarak atandığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunda müdürlük görevi yürüttü.

Sözcü