Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CNN Türk canlı yayınında Meltem Bozbeyoğlu'na siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Destici'nin açıklamalarından satır başları:

Biz sahadayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem Cumhur İttifakı olarak hem BBP olarak bugün İstanbuldayız. Dün Eskişehir'deydim. Ondan bir gün önce sayın Cumhurbaşkanımızla ve sayın Bahçeli ile birlikte Malatya ve Sivas'taydık.

Avrupa ve yurt dışında da katılım yükseldi. Görebildiğim kadarıyla katılım yüzde 5 arttı. Yurt dışında sandıklarda sona erdi, gümrüklerde devam ediyor. Daha da artacaktır gümrüklerle birlikte. Burada da ben katılımın düşmeyeceğini, yükseleceğini düşünüyorum 1-2 puan da olsa. Yarın da inşallah Hatay'da olacağız. zaten ilk günden itibaren depremzedelerimizin yanındayız. 

Sayın Cumhurbaşkanımız 49.5 aldı. En yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na 7'li masanın adayına da 5 puan gibi bir fark attı. Tabi bu 5 puan 3. adaya giden oydu. Sayın Sinan Oğan'a giden oydu. Tabi Sinan Oğan ATA İttifakı adyaı olarak çıktı. ATA İttifakı'nın seçimlerde aldığı oyla Sinan Oğan'ın aldığı oy bir değildi. Bizim ittifakımıza baktığınızda bizim ittifak partilerimiz aldığı oy 49.5. Kılıçdaroğlu onu sağlayamadı. Aynı şey Sinan Oğan için de geçerli. ATA İttifakı 2.4 oy aldı. Ama Sinan Oğan 5.17 oy aldı. Sinan Oğan belli hassasiyetler öne sürmüştü. Biz de  yaptığımız görüşmelerde çervesindeki arkadaşlarla ve bu ileri sürülen 4 madde ya da ilke anlamında sunuldu. 

OĞAN'IN BİR TALEBİ OLDU MU?

Bir talebi olmadı benim bildiğim. Bir şey de teklif edilmedi. Kendisinin bu anlamda bildiğim kadarıyla talebi olmadı. Sadece terörle mücadele şu an en iyi yapıldığı dönemi yaşıyoruz. Herkes şahit. Tüm dünya, herkes biliyor. İkincisi anayasanın ilk 4 maddesi, 66. madde bunlarla ilgili zaten bir problem yok. Diğeri de sığınmacılarla ilgili. Sığınmacılarla ilgili biz de zaten sığınmacıların bir an önce geldikleri yere, memleketlerine gönderilmesini savunuyoruz, başaracağız. Ama bunu Stalin yöntemiyle ya da Çarlık Rusya'sı kafasında yapmayacağız. Onların Çerkeslere ya da Kırım Tatar Türklerine yaptıkları gibi yapmayacağız. İnsani olarak, bu toprakların mayasına uygun olarak özüne, irfanına, inancına, kültürüne uygun olarak göndereceğiz. Ve uluslararası hukuka uygun olarak göndereceğiz.