Seçime sayılı günler kala İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çıkışları dikkat çekiyor. Son olarak 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz günlerde de emniyet teşkilatı içinde yeni yapılanma ortaya çıkarıldığından söz etti. Katıldığı son televizyon programlarından birisinde tespit edilen yapı içinde yer aldığı anlaşılan polisler için "gerilla polisler" değerlendirmesini yaptı.

Peki Süleyman Soylu bu çıkışları neden yapıyor? T24'den Tolga Şardan, Süleyman Soylu'nun yaptığı çıkışlarının perde arkasını değerlendirdi.

AK PARTİLİLER SOYLU'YU GÖRÜNCE...


Şardan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AKP kulislerini yakından izleyenler; AKP'li kimi siyasilerin en az muhalefet kadar Soylu'dan rahatsız oldukları görüşüne sahipler. Kapalı kapılar ardında Soylu'nun bakanlıktaki çalışmalarının yanı sıra kendilerine yönelik "bireysel faaliyetleri"nden duydukları hoşnutsuzluğu dile getiriyorlar.

Bu çerçevede, Soylu'nun pek çok AKP'li siyasetçiye "uygun yer ve zaman koşullarında" değişik mesajlar verdiği başkent kulislerinin uzun süredir bilinen gerçeklerinden. Fakat, Soylu'ya tepki gösteren AKP'liler, İçişleri Bakanı ile karşılaştıkları anlarda birden "poker face"e dönüşmeyi tercih ediyor nedense!
Bir aksilik olmadığı takdirde, Soylu'nun TBMM'ye girmesi garanti.

Bakanlığı tercih ediyor


Ankara'da siyaseti takip edenler, iki kez istifa etmesine rağmen yine de bakanlık görevine devam eden Soylu'nun bu kez neden milletvekili adayı yapıldığını biliyor.

Ancak Soylu, geldiği noktadan memnun değil. İçişleri Bakanlığı'nı milletvekilliğine tercih eden bir görüntü veriyor son zamanlarda, özellikle parti tabanına.

Bakanlıktaki yakın çalışma ekibine de benzer değerlendirme yaptığı yine bakanlık kulislerine yansımış durumda" değerlendirmesinde bulundu."

Teşkilata aba altından sopa


Şardan şöyle devam etti: "Bu işin sonunda ne çıkacak şimdilik belli değil. Ama Soylu, teşkilatta kendisi ve ekibine muhalif duruş sergileyenleri "aba altından gösterdiği sopayla" tehdit ediyor bir bakıma.

Ayrıca, seçim öncesinde bir kez daha Amerika'ya yüklenmesi, seçim kararını alan mensubu olduğu iktidarın lideri Erdoğan olmasına rağmen, demokrasinin koşulu seçimi "darbe" olarak nitelemesi, boşuna değil. Hepsi Soylu'nun planlarının bir parçası.

Ve nihai amacı...


Soylu'nun bu konudaki söylemlerinin ardında yeniden İçişleri Bakanı koltuğuna oturmak istediği mesajını Erdoğan'a gönderdiğini düşünmek yanlış olmaz.

Nihai amacının Erdoğan sonrasında AKP'nin başına geçmek olduğunu unutmamak gerek elbette" diye yazdı.