Türkiye 6 Şubat'ta 2 büyük depremle sarsıldı. Yaklaşık 10 il'in etkilendiği deprem bölgesine yapılan yoğun yardım faaliyetlerinden sonra siyasiler de depremden etkilenen bir çok alanda incelemelerde bulundu. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, deprem bölgesinde edindiği izlenimleri TV5 televizyonunda Ali Ekber Mete ve Muhammed Vefa’nın programında aktardı. Davutoğlu, depremin ilk anından itibaren süreci takip ettiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

'GÖNÜLLÜ DOKTORLARI BİLE GERİ GÖNDERDİLER'

Bölgeye 100’e yakın tır gönderdik, gönderiyoruz. Şehrin girişinde ve hiçbirinin üzerinde parti amblemi yok. En başından söyledim partinin ismi, amblemi, logosu olmayacak bugün insanlık günüdür. Hepimiz insanız, hepimiz vatandaşız burada parti yok. El koyuyorlar ve depoya gönderiyorlar. Ya onu yapacağınıza bakın sivil toplum kuruluşları tecrübelidir. İHH'ya diyeceksin ki geldiği zaman sen Elbistan bölgesi senin için, başka bir kuruluşa AHBAP'a Pazarcık ya da İslahiye senin veya Hatay senin insanlar zevkle gidecekler. Eşim dolayısıyla doktorların durumunu biliyorum, o kadar çok müracaat geldi ki... Gönüllü olarak gitmek istiyoruz, yardımcı olurmusunuz diye. Gönüllü olarak giden doktorları bile bulundukları yerlerden geri döndürdüler. İzniniz yok diye o zaman hemen bir sistem kur, çok zor değil ki Türkiye'nin doktorlarının verisi Sağlık Bakanlığı'nda var. Otur oraya, bu gerçekten doktor mu yerini tespit et 'sen şurada görevlisin' de.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI PANDEMİDEN DOLAYI TECRÜBELİLER, HEMEN İNTİKAL EDERLERDİ'

Biz Adıyaman'dan gece üç gibi Adana'ya geçip, ertesi gün Antakya'ya geçecektik. Orada bir video geldi Hatay'dan kadın doğum doktoru kalmamış diye onu görünce Sare Hanım dayanamadı hemen temas kurup oraya intikal etti. Bu çok zor değil ki! Türkiye'de sağlık çalışanları bu pandemi dolayısıyla zaten tecrübeliler, hemen intikal ederdi.

'BÖYLE DEVLET YÖNETİMİ OLMAZ!'

Devlet önünü açacak, kapatmayacak gidip görev yapmak isteyenlerin önünü kapattılar talancılar, yağmacılar alanda elini kolunu sallayarak dolaştılar, böyle devlet yönetimi olmaz. Ben hiçbir yerde bir iktidar mensubunu görmedim. Birinci derece sorumlusu Cumhurbaşkanıdır. Yani eksiklerin, aksaklığın, başarının da sorumlusu o başarısızlığın da. Kader inancımız var ama bir süreçte başarıyı üstlenip de herhangi bir ihmali, yanlışı haşa Allahuteala’nın kaderine bağlarsanız olmaz.