Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunarak iktidara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını tek tek değerlendiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

'KİMİN HAKLI OLDUĞUNA MİLLETİMİZ KARAR VERECEK'

“Acıyla yüreğimizin dağlandığı bir günde bugün iki iktidar sahiplerinin konuşmalarını dinledik. Onların açıklama yapmalarını bekledik. Önce Bahçeli konuştu. Yine aynı öfkeli surat. Yine aynı nefret dili. Yine aynı tehditler. Oraya halkımıza yardım için giden sivil toplum kuruluşlarını, gönüllüleri tehdit etti.

Sayın Bahçeli bıktık sizin tehditlerinizden, bıktık sizin öfkeli yüzünüzden. Milletimiz artık daha farklı bir siyaset bekliyor. Acı gününde dahi başkalarını tehdit eden bir siyasi lider yüzü görmek istemiyor…

Sayın Erdoğan da tehdit etti. ‘Not tutuyoruz’ dedi. Evet sayın Erdoğan, biz de not tutuyoruz. Şu acılar geçsin, bu notları karşılıklı olarak paylaşacağız ve milletimiz karar verecek kimin haklı kimin haksız olduğunu…”

'TEZGAH KURMAYIN İŞİNİZİ YAPIN'

“Sizin bir yıl süre talebinizle başlayan ve size yakın medya mensuplarının, gazetecilerin ve bazı siyasetçilerin teşvik etmesiyle tırmanan seçim spekülasyonları… Böyle bir acı dönemde seçimi erteleyerek bir mühlet daha iktidarda kalma çabanız, millete yapılabilecek en büyük zulümdür.

Biz böyle bir acı dönemde seçimi zihnimizden bile geçirmeyiz, günü geldiğinde yapılır. Ama siz ve sizin yakınınızdakiler, doğrudan ifadelerle seçimin ertelenmesi senaryolarını gündeme getiriyorlar. Yapmayın!

Anayasal şartları çiğneyerek alacağınız her karar, Yüksek Seçim Kurulu’nu kullanarak yönlendireceğiniz her adım sivil bir darbe niteliği taşıyacaktır.”

Davutoğlu, sosyal medya paylaşımına “Ey iktidar sahipleri! Üniversiteleri kapatmayın! Millet acılar içindeyken seçim erteleme senaryoları ile sivil bir darbeye kalkışmayın! Tehdit etmeyin! Tezgah kurmayın, işinizi yapın!” notunu düştü.