31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin (DP) birçok ilçe teşkilatında deprem yaşanıyor. Partinin birçok ilçede tabelası sessiz sedasız söküldü, sökülmeye de devam ediyor. Genel Başkan Gültekin Uysal ve ekibinin parti kadrolarına dönük gizli bir hamlesi olduğunun Demokrat Parti kulislerinde konuşulduğu bu günlerde, parti teşkilatlarındansa peş peşe skandal haberler geliyor. 

İSTANBUL TEŞKİLATI DARMADAĞIN

Krizin merkez üssü ise yaklaşık bir ay sonra kritik bir seçim geçirecek olan İstanbul. İstanbul’da yedi ilçe başkanı, ilçe yönetimleriyle birlikte görevden alındı. Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim, Ümraniye İlçe Başkanı Muhammed Dursun Bulut, Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci, Fatih İlçe Başkanı Hakan Yorgun, Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve Esenler İlçe Başkanı Satılmış Kandemir, şimdiye kadar Genel Merkez kararıyla görevden alınan isimler oldu. 

Bu isimler arasında, Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, Mesut Yılmaz ANAP’ından beri Tuzla’da yönetici konumundaydı ve partinin emektar ismiydi.

İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday

İLÇE TABELALARI TEK TEK SÖKÜLDÜ

Görevden alınan Fatih İlçe Başkanlığı, parti tabelasını indirdiğini sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. Görevden alınan Hakan Yorgun, kararı ilçe yönetimiyle birlikte uyguladı. 

Ümraniye, Çekmeköy ve Kartal ilçe başkanlıklarının da parti tabelalarını indirdiği öğrenildi. Görevden alınmamasına rağmen Çekmeköy İlçe Başkanı Oğuz Küçük, tasfiyeye tepki olarak kendisi istifa etti ve parti tabelasını söktü.

Dp 1

DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu’nun görevden alınmasının nedeninin ise, İstanbul İl Başkanlığı’nın karşı çıkmasına rağmen CHP listesinden Marmaraereğlisi Belediye Meclis Üyesi adayı olması olduğu belirtildi.

TASFİYECİLERE VİDEOLU DARBE

Görevden alınanlar arasında olan Ümraniye İlçe Başkanı Muhammed Dursun Bulut ise tabela sökmesinin yanı sıra kendilerini tasfiye edenlere yayınladığı bir videoyla seslendi. Bulut "Biz İstanbul'a ihanet ettik diyenlere İstanbul ve Ümraniye teslim edilemez” dediği videoda “Biz, muhalefete muhalefet etmek yerine İstanbul'a ihanet edenlerle kararlı bir şekilde mücadele etmeyi tercih ettik. Ne var ki, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı, bizim gibi düşünenleri habersizce Demokrat Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı görevinden aldı. Tebliğ etme cesareti dahi göstermeyen bir yönetim, benzer şekilde İstanbul'un diğer ilçelerindeki ilçe başkanlarımızı da görevden aldı” dedi.

KRİTİK İSİM PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Yaşanan tasfiyenin ardından İstanbul il teşkilatı bütünüyle çatladı. İstanbul Ermeni Cemaati temsilcisi olmasıyla da bilinen eski Demokrat Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ara Kurtoğlu Demokrat Parti’deki tasfiye zihniyetini kınayarak partiden istifa ettiğini açıkladı. “2019 yılından itibaren İstanbul Ermeni Cemaatinin temsilcisi olarak aktif görev aldığım Demokrat Parti’den bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım” diyen Kurtoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçimler öncesi sergilenen antidemokratik tavır ve davranışlar iktidar partisinin menfaatinden başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir.

Özellikle İstanbul İlçelerinde yaşanan son gelişmeler Demokrat Parti İstanbul İl Yönetim Kurulunun ilkesiz duruşunu apaçık ortaya koymaktadır. 

Kendi cemaatimin ve ülkemin menfaatleri doğrultusunda Atatürk ilkelerinden ve Cumhuriyet değerlerinden uzak hiçbir oluşumun içerisinde yer almayacağımı belirtmek isterim.”

EGE’DE DE TOPLU İSTİFA DEPREMİ

Yaşanan deprem İstanbul’la da sınırlı değil. Geçtiğimiz hafta DP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, ekibiyle birlikte görevinden istifa etmişti. Yine birkaç gün önce İzmir İl Teşkilatı’nda toplu istifa yaşanmıştı. 2,5 yıldır görev yapan Buca İlçe Başkanı Remzi Doğan ve yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimi olmak üzere 32 parti üyesi, GİK üyesi Osman Varol'a tepki olarak istifa ettiklerini duyurmuştu.

DP TABELASI YERİNE CHP BAYRAĞI

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Genel Başkan Gültekin Uysal ve ekibinin Demokrat Parti yöneticilerini keyfi hamlelerle tasfiye etmesi, teşkilatlarda rahatsızlık yarattı. Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay’ın “Her yerde kırat sizi karşılar” diyerek tabelasını paylaştığı DP Amasya İl Başkanlığı, tabelasını söktü, il yönetimini ve başkanlık binasını feshetti. Amasya’daki teşkilatın dağılmasının ardında DP Genel Merkez yönetimi ile yaşanan sorunların olduğu öğrenildi. Öte yandan aynı binaya, inen DP tabelasının yerine CHP bayrağı asıldığı görüldü.

Geçen ay da Kayseri İl Başkanlığı tabelasını indirmişti.

Dp 2

İSTANBUL 1 VE 2. BÖLGEDE TABELA KALMADI!

İstanbul’da yaşanan tasfiye ve istifalarla birlikte İstanbul 1. ve 2. Bölge’de Demokrat Parti tabelası kalmadı. Tasfiyelerin ve dolayısıyla istifaların devam edeceği, başka şehirlere de yansıyacağı bilgisi kulislerde dile getiriliyor.