İhalelerden 4,5 milyarı geçen bir ihaleyi kamuoyunda "beşli çete" olarak anılan şirketler arasında yer alan Kalyon Holding’e bağlı şirkete verildi.

YANDAŞA MİLYAR LİRALIK İHALELER

Gazete Pencere'den Hayri Demir'in haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Gülderen Mahallesi’ndeki 2 bin 313 konutun inşaatı ve alt yapı ve çevre düzenleme işi için en düşük teklifi İspa İnşaat ve Kuzu Toplu Konut A.Ş. ortaklığı üstlendi. 4 milyar 652 milyon 350 bin lira sözleşme bedeliyle ihale edilen işi alan şirketlersen İspa, kamuoyunda "beşli çete" olarak anılan ve iktidara yakınlığıyla bilinen Kalyon Holding’in alt şirketlerinden birisi.

'SARAY'IN MÜTEAHHİDİNE' İKİ İHALE BİRDEN

Hatay’ın Defne ilçesindeki iki büyük ihale de yine iktidara yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımını da üstlenen Rönesans Holding’in alt şirketi olan Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verildi.

İlçeye bağlı Orhanlı Mahallesi’nde toplamda 3 bin 69 konutun inşaat işi Nisan ayında birer gün arayla ihaleye açıldı. Şirket ihalelerden birisi için 3 milyar 184 milyon 900 bin lira, diğeri içinse 3 milyar 89 milyon olmak üzere toplamda iki ihale için toplamda 6 milyar 273 milyon 900 liralık teklif verdi.

İki ihale için de en düşük teklifi sunan Rec İnşaat ile 3 Mayıs günü sözleşme imzalandı. İki ayrı ihalede yapımı üstlenilen konutların teslimi için Nisan 2024 tarihi belirlendi. Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat firması, Mayıs ayında İstanbul Sancaktepe’de yapılacak olan Şehir Hastanesi’nin 1. Etap Yapım işi ihalesini de 16 milyar 138 milyon bedelle almıştı.

Rönesans ise büyük bedelli kamu ihalelerini almasıyla sık sık gündeme geliyor.