Kahramanmaraş depremlerinin ardından Meral Akşener açıklamaları ile gündem tekrar değişti. Bu sırada Ankara - Yeni Delhi arasında da soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. 

Hint medyasında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde Keşmir sorununun yeniden gündeme geldiğini ve Hindistan’ın Cenevre’deki temsilcisi Seema Pujani’nin Türkiye’yi eleştirdiğini yazmıştı.

Hindistan medyasında Türkiye'de yaşanan depremlere arama-kurtarma ekibi göndermesi ve yardım kampanyası düzenlemesinin ardından gerilim yaşanmasına tepki gösterdi ve Türkiye'yi müttefiki olarak gösterdi.

Hindistan savunma uzmanlarından Saurav Jha da açıklamalarda bulundu. Hindistan'ın Türkiyey'ye karşı ittifaklarını güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Jha, Yeni Delhi hükümetinin Ermenistan'a daha ağır silahlar vermesi gerektiğini belirtti. Hindistan yapımı Pinaka füzelerinin ilk olarak Ermenistan tarafından satın alındığını belirtirken, Yunanistan ile yakın ilişkiler kurulduğunu da söyledi.

'YAŞANAN YAKINLIK ERDOĞAN'I GERECEK'

Jha, “Hindistan ve Yunanistan arasında yaşanan yakınlık Erdoğan’ı gerecek. Yunanistan ve Hindistan Pakistan ve Türkiye’ye karşı birlik oldu. Türkiye Yunanistan’la gerilim yaşayınca Rusya’dan savunma sistemi satın aldı. Yunanistan da Hindistan’ın kullandığı Fransız yapımı Rafale savaş uçağı kullandı. Hindistan, Yunanistan ile bu deneyimleri paylaşabilir” ifadesini kullandı.