Etkinlikler kapsamında tiyatro, uçurtma gösterileri, hediye kitap kampanyası, atölyeler çocukları bekliyor.

Şeker Bayramı ve 23 Nisan Çocuk Bayramında çocukları bekleyen bazı etkinlikler şöyle:

  • Eti Çocuk Tiyatrosu, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeden ayrılmak zorunda kalarak farklı şehirlerde yaşamını sürdüren 7 bini aşkın çocuğa oyun sergilemek için deprem bölgesinde gidiyor. 9 gün sürmesi planlanan turnede ücretsiz olarak sahnelenecek "Mutluluk Denince Akla" oyunu sahnelenecek. 
  • Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, Uçurtma Sanatçısı Zahit Mungan'ın deprem bölgesindeki Primer İmmün Yetmezliği olan çocuklarla buluştuğu uçurtma şenliği de yer alıyor. 26 Nisan'da dzüenlenecek etkinlikte çocuklar, uçurtmalar ve balonları gökyüzünde uçuracak.
  • Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV); deprem bölgesindeki koşulların iyileştirilmesini sağlamak, eğitim ve gelişimi desteklemek amacıyla "SEV Hediye Kitap Kampanyası"nı hayata geçirdi. Bugüne kadar afetten etkilenen illere yüzlerce kitap gönderen SEV, kampanya kapsamında uzmanlık alanları farklı yaş gruplarındaki çocuklar olan sivil toplum kuruluşları AÇEV ve TEGV ile iş birliği yaparak, bölgeye 10 binden fazla çocuk kitabı göndermeyi hedefliyor.
  • AÇEV, deprem bölgesinde merkezden uzak ilçelerde ve köylerde yaşayan çocuklar, anne babalar ve kadınlara da gezici hizmet araçlarıyla ulaşmayı hedefliyor.İlk araç, 23 Nisan'dan itibaren Adıyaman'dan başlayarak deprem bölgesindekilere ulaşacak.Depremde evleriyle birlikte kişisel eşyalarını, eğitim malzemelerini ve oyuncaklarını da kaybeden çocuklar, merkezde toplu kullanım için erişecekleri malzemelerin yanı sıra kendilerine ait erken çocukluk gelişim setleriyle de destekleniyor.
  • Fişekhane Uçurtma Festivali, 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında Unicef yararına düzenleniyor. Saat 11.00 itibarı ile başlayacak etkinlikte çocuklar kendi uçurtmalarını tasarlayacak.
  • 'Renkli Hayaller Sahnesi' 23 Nisan'dan itibaren depremden etkilenen çocuklarla buluşacak. TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle hayata geçirilen 'Renkli Hayaller Sahnesi' projesi, depremden etkilenen çocukları farklı etkinliklerle buluşturacak.
  • Mart ayının başından bu yana süren eğitimlerini ve hazırlıklarını tamamlayan İzmir Şehir Tiyatroları'nın afetzede çocuklara destek için kurduğu inisiyatif grubu, depremzede çocuklarla bir araya gelmeye başladı. İlk olarak Foça Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş Buca Sosyal Tesisleri'nde aileleriyle konaklayan çocuklarla bir araya gelen grup, çalışmalarını kentte yer alan diğer konaklama alanlarını ziyaret ederek sürdürecek.
  • Maraş'ta kurulan Kırmızı Çatı Çocuk Destek Merkezi "Oyun İyileştirir" diyerek çocuklarla buluşuyor. 23 Nisan'da açılacak Kırmızı Çatı Çocuk Destek Merkezi, çocukların keyifli zaman geçirmelerini, doğal afetle birlikte yaşadıkları travmaların etkisini bir nebze azaltmayı hedefliyor.

Fotoğraf: Eti Çocuk Tiyatrosu - Kırmızı Başlıklı Kız

(Bianet)