18 bin konteyner ihtiyacına karşın 3 bininin kurulduğu ve 4 bin 85 hasarlı binanın bulunduğu Adıyaman’a hükümet konağı yaptırılacağı belirtildi. 

İHALE 8 MAYIS'TA DÜZENLENMİŞ

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,  depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman’a İçişleri Bakanlığı tarafından hükümet konağı yaptırılacak. Adıyaman’ın Tut ilçesine yaptırılacak hükümet konağına yönelik ihalenin, 8 Mayıs’ta düzenleneceği belirtildi.

Adıyaman İl Özel İdaresi, Tut ilçesine inşa edilmesi planlanan hükümet konağına yönelik ihalenin onayını 11 Nisan’da aldı. İhalenin, 8 Mayıs’ta İl Özel İdaresi’ne bağlı Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Depremin yaralarının halen sarılamadığı, 15 bin konteyner ihtiyacının bulunduğu kente milyonlarca lira harcanarak hükümet konağı yaptırılmasına yönelik hazırlıklar, kentte de büyük tepki çekti. Depremin üzerinden geçen 80 güne karşın Adıyaman’da hâlâ çok sayıda ihtiyacının bulunduğu belirten depremzede İbrahim A. ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, BirGün’e konuştu.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Adıyaman’dan başka gidecek bir yeri olmadığını söyleyen İbrahim A, "Şehri terk etmek istemiyorum. Sırası gelenler konteynerlere alınıyor. Benim sıram da henüz gelmedi. Parktaki çadır kentte yaşamaya çalışıyoruz" dedi. Havaların ısınmasıyla birlikte çadırın içinin durulamayacak kadar ısındığını söyleyen İbrahim A., "Bu kadar zaman geçti, sorunlar giderilmedi, ihtiyaçlarımız karşılanmadı" dedi. Barınma sorununun devam ettiğini söyleyen İbrahim A, "Binlerce depremzede konteyner beklerken hükümet konağı mı yapacaklar? Oraya harcanacak parayla barınma sorunu çözülemez miydi?" diye sordu.

DEPREMZEDELER EV İSTİYOR

CHP’li Tutdere ise kentteki eksikliklere dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bu kentin su ihtiyacını karşılayan isale hatları bile onarılmamış durumdayken iktidar, önceliğini hükümet konağını yapmaya vermiş. Evlerin yapımını bırakın, konteynerler bile tam anlamıyla kurulmamışken hükümet konağını yapmak için bu acele neden? Vatandaşlarımız depremin üzerinden iki ay geçmiş olmasına rağmen hâlâ dışarda yaşarken hükümet konağı inşa etmek için ihaleye çıkmak ancak AK Parti’ye yakışır bir durumdur. Devletin önceliği vatandaş olmalıdır, sosyal devlet anlayışın temeli budur. Vatandaş yeni hükümet konakları istemiyor, bir an önce evlerinin yapılmasını istiyor."