Avrupa turu sonrası cemaatin İstanbul'daki merkezine gitmek isteyen Menzil Şeyhi Muhammed Saki Elhüseyni'ye kardeşlerinden izin çıkmadı.

Menzil Cemaati içerisinde gerilim artıyor. Cemaatin lideri Abdulbaki Elhüseyni'nin vefatından sonra, oğulları arasındaki anlaşmazlık yeni bir boyut kazanıyor.

"TAPUSU BİZDE"

Avrupa seyahatine çıkan Menzil şeyhlerinden Muhammed Saki Elhüseyni, ülkeye döndüğünde cemaatin İstanbul merkezine gitmeyi planladığını belirtti. Ancak kardeşleri, Saki Elhüseyni'nin bu ziyaretine izin vermeyeceklerini ve kompleksin tapusunun kendilerinde olduğunu söylediler.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Saki Elhüseyni'nin bu programı ısrarla sürdürmesi durumunda, kolluk kuvvetlerini devreye sokacaklarını ifade ettiler. Saki Elhüseyni, İstanbul planını iptal etmek zorunda kaldı ve bu gelişmeler, Saki Elhüseyni'ne bağlı olan Serhendi Vakfı tarafından cemaat üyelerine duyuruldu.

Muhafazakarlar arasında yeni trend: Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta Muhafazakarlar arasında yeni trend: Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta

MENZİL’İN EŞ ŞEYHLERİ KİMLER?

Cemaat mensuplarının "Gavs" olarak nitelendirdiği "Şeyh Abdulbaki Elhüseyni"nin 12 Temmuz 2023 tarihinde ölmesinin ardından cemaatin başına üç oğlu geçti. Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek, "eş şeyhlik" denilen bir sistem ile cemaati birlikte yöneteceklerini açıkladı. Milyarlarca liralık bir sermayeye de sahip olan cemaatin başına geçen kardeşler, kısa sürede kavgaya tutuştu.