Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in İYİ Parti Grup Toplantısı'nda kara para aklama suçuyla eşi ve kardeşiyle birlikte gözaltına alınan Dilan Polat için "Her biri Dilan Polat, Engin Polat’a dönmüş çocuklar, bir yandan da KYK yurtlarında yemeklerinde solucan çıkan, sürekli ekmek ağırlıklı beslenen çocuklar. Bunlar Gayretullaha dokunur" ifadelerine yanıt geldi.

Polat’ın gözaltındayken, kendi tabiriyle ‘Sosyal medya hesaplarını kullanan danışmanları’ aracılığıyla tartışmaya girdiği isimlerden biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair konulara değindi.

Akşener, son zamanlarda öğrenci ölümleriyle tepkilerin odağına yerleşen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar meselesine değinirken ise Dilan-Engin Polat çiftine gönderme yaptı.

Akşener, “KYK yurtlarındaki ihmaller, iş bilmezlik ve niteliksizlik artık çocuklarımızı, canından ediyor. Zeren’in acısı, tüm Türkiye’nin yüreğine, kor gibi düşerken ‘Ölmek istemiyoruz, nitelikli yurt hakkımızdır’ diyen binlerce gencimiz de hakkını aramaya başladı.

Gençlerimizi, artık bir rezillik boyutuna ulaşan, yurt sorunuyla, yalnız bırakamayız, bırakmayacağız. Cumhuriyet vizyonumuzun, en büyük değer olarak gördüğü gençlerimizi böylesi bir çaresizliğe, terk etmeyeceğiz” dedi.

"HER BİRİ DİLAN VE ENGİN POLAT'A DÖNMÜŞ ÇOCUKLAR"

Sözlerinin devamında haklarındaki kara para soruşturması sebebiyle gözaltına alınan Dilan ile Engin Polat çiftine gönderme yapan Akşener, “Her biri Dilan Polat, Engin Polat’a dönmüş çocuklar, bir yandan da KYK yurtlarında yemeklerinde solucan çıkan, sürekli ekmek ağırlıklı beslenen çocuklar. Bunlar Gayretullaha dokunur. Allah bunları kursağından getirir, bunlara sebep olanları kahrı perişan eyler. Allah’ım nasip et, bunların kursaklarından bu haram lokmayı almayı bize nasip et Allah’ım” diye konuştu.

"KENDİSİNDEN ÇOK BU MİLLETE FAYDAMIZ VAR"

Akşener’in TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasına ise gözaltındaki Dilan Polat’ın twit atarak cevap vermesi dikkat çekti. Dilan Polat’ın hesabından “Meral hanım bizi dinlemeden yoksulluğun sebebi bizi görmüş. Türkiye’yi yönetme iddiasında bu ayrımcılığı nasıl yapar. Bizden şikayetçi bir vatandaş var mıymış? İddia ederim kendisinden çok bu millete faydamız var garibe yardımımız var. Biz insanımıza bağış yapıyoruz bağışla milletvekili değil. Bizim üzerimizden siyaset yapıp iktidara saldırma nedeni yapmasın. Neredeyse muhalif medya ve muhalefetin iktidarla siyasetin piyonu olacağız” açıklaması yapıldı.