Kahire Havalimanı'nda Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Ihab Nasr, Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen'in karşıladığı Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Samih Şukri ile bir araya gelerek görüşmeye geçti.

ŞEHİTLİĞE ZİYERET

Samih Şukri ile ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kahire'deki Türk Şehitliği'ni de ziyaret edecek.

11 YIL ARADAN SONRA İLK RESMİ ZİYARET

Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Mısır'ı ziyaret eden ilk Türk Dışişleri Bakanı oldu.

'DERİN DİYALOGLARIN BAŞLANGICI'

Çavuşoğlu'nun Mısır ziyaretiyle ilgili Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından dün yapılan yazılı açıkalmada şu ifadelere yer verildi: "Türk Dışişleri Bakanı'nın Mısır'a yapacağı ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkileri normale döndürme, ikili ilişkilerin çeşitli yönlerinin yanı sıra ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında kurulacak derin diyalogun başlangıcı (ilk adımı) hükmündedir."

İLK SİNYALLER DEPREM ZİYERETİNDE VERİLDİ

Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin deprem ziyaretinde "Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin ve halkının dostu olduğunu göstermiştir.Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır. Mısır'la yeni bir sayfa açıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.