Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçmiş dönemde ortaya çıkan Promosyon, yemekhane ve “dolarla harcırah” konularında son dönemde başkanlık personel ile sık sık karşı karşıya gelmişti. Başkan Erbaş, geçtiğimiz bayramda personelin “gönlünü almak” için çikolata ve kolonya verdi.

BAZI PERSONEL RAHATSIZ OLDU

Bazı birimlerin doğrudan personele verdiği, bazı birimlerin de personel çağırarak teslim ettiği belirtilen bayram paketinin içinde Erbaş’ın bir notu da yer aldı. Notta, personele deprem çalışmaları nedeniyle teşekkür edildi. Ancak “hediye”nin, başta camilerde toplananlar olmak üzere yurttaşların bağışlarıyla çalışmalarını yürüten TDV logosuyla verilmesi, notta da TDV logosunun yer almasının, bazı personelde rahatsızlık yarattığı belirtildi.

'BUNA DOKUNAN YANAR'

Vakfın mal varlığını zekat, sadaka ve bağışların oluşturduğunu, bu paranın ihtiyacı olanlar için kullanılması gerektiğini söyleyen personellerin, TDV poşetiyle kendilerine çikolata ve kolonya verilmesinin “yanlış” olduğuna dikkat çektiği belirtildi. Bazı personelin çikolata ve kolonyayı evine götürmediği kaydedilirken, “Bağış paralarının bu şekilde verilmesi uygun değil”, “Çocuklarıma bağış paralarından çikolata yedirmem”, “Vakıf parasının bu şekilde hediyelerle harcanması kul ve kamu hakkı olur” yorumlarının yapıldığı öğrenildi. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması sırasında Erbaş’ın, “Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar” sözleriyle Atatürk’ü hedef aldığını anımsatan bazı personelin de “Asıl vakıf malı budur. Buna dokunan yanar” dediği aktarıldı.

Dün başkanlıkta bayram biteli 2 gün olmasına karşın Başkan Erbaş’ın katılımıyla bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşmanın yapıldığı salonun büyük kısmı boş kalırken, program personelin gelmemesi nedeniyle geç başladı. Program başlayana kadar çağrı yapıldığı öğrenilirken, “Personel acilen bayramlaşma için gelsin” talimatı verdiği belirtildi ancak buna karşın salon dolmaması dikkat çekti.
(Sefar Uyar-Cumhuriyet)