Polemik TV’de Deprem Özel Programı’na bağlanan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, önemli açıklamalar yaptı.

“KARAVANLAR BÖLGE İÇİN KİRALANSIN”

Kahramanmaraş merkezli depremden kurtulanların barınma ihtiyacını karşılamak için öneri sunan Tunay, “Devletimiz bölgedeki karavan sahipleriyle anlaşarak, belki onlara bir kira bedeli de ödeyerek -ki böyle bir durumda kimse böyle bir şey istemez-, içinde her türlü konfor şartları olan bu araçların bölgeye gönderilmesini önerdim. Bugün öğrendim ki 500 karavan bölgeye doğru yola çıkmış” dedi.

“TOPLANMA ALANLARININ YÜZDE 30'U AVM OLDU”

2012 yılında Meclis’te araştırma önergesi verdiğini söyleyen Tunay, bu önergede İstanbul’da bulunan deprem toplanma alanlarının ne durumda olduğunun araştırılmasını teklif ettiğini söyledi. Tunay, “Aylar sonra benim önergeme Bakanlık cevap verdi. O cevaptan anlaşılıyor ki İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının %30’u avm ve rezidans olarak peşkeş çekilmiş. Hemen örnek vereyim; Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen Stadı’nın eski yer, Bakırköy’de Capacity AVM’nin olduğu yer, Bahçelievler Meydan AVM. Siz önlemlerinizi maksimum seviyede alırsanız zarar minimize olur. Biz Pazarcık’ta hiçbir şey yapmamışız. Ondan sonra eleştirdiğin zaman da diyorlar ki her şey Allah’tan. Sen aklını kullanacaksın” ifadelerini kullandı. 

“BUGÜNKÜ İKTİDAR YETKİLİLERİ 99 DEPREMİNİN ÜZERİNDE TEPİNMİŞTİ”

İktidar yetkililerinin afet anlarında siyaset konuşulmamasına ilişkin tutumuna ilişkin Tunay, “99 depremi olduğunda ben ANAP Gençlik Kolları Başkanı’ydım. Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi temsilcilerinin bir çoğu depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, depremin üzerinde tepindiler. Şimdi bugün diyorlar ki ‘el insaf, böyle bir durumda eleştiri olur mu?’ Hemşerim sen 23 sene önce bu eleştirileri yaparak, depremi istismar ederek iktidara geldin. Dün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Cumhur İttifakı olarak sahadayız diyor. Hani siyaset yapmayacaktık? Hem siyaset yapmayın diyeceksiniz. Hem de tillahını siz yapacaksınız” sözleriyle eleştirilerde bulundu. 

SEÇİM YARDIMLARININ BELLİ BİR KISMI BAĞIŞLANSIN”

Partilerin 2023 Genel Seçimleri için alacakları seçim yardımlarının bir kısmının afet bölgesine bağışlanmasını da teklif eden Tunay, “Vatandaştan yardım isteniyor. Tamam çok güzel. Ben cumhurbaşkanından şunu beklerdim, 1 milyar 200 milyon liralık seçim yardımının yüzde yirmisini AFAD’ın hesabına yatırıyorum deseydi ne olurdu? Hep ver babam ver. Biraz da sizden görelim” dedi.
 

Polemik Haber/ Kadir Kaplan