AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı televizyon programında siyaset gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kurtulmuş'un açıklamlarından satır başları şöyle;

AK PARTİ'NİN ADAY LİSTELERİNDE SON DURUM NEDİR?

Yoğun bir çalışma yapıldı bu aday tespit sürecinde. Yani hem kamuoyu anketleri yapıldı. Aynı zamanda mülakatlar yapıldı. Alt kurulda bütün aday adayı arkadaşlarımızla görüşmeler yapıldı. Çok ince bir şekilde en kuvvetli, en güçlü adayların belirlenmesi için. İtibarlı, halkta karşılığı olacak olan isimlerin belirlenebilmesi için çok hummalı bir çalışma yapıldı. Uzunca bir süredir de bu devam ediyor.

Artık son noktaya doğru gelindi. Son rötuşlar yapılmaya başlandı ve hafta sonu AK Parti olarak listelerimizi YSK'ya vermiş olaağız. Hayırlı olsun. Çok zor bir seçim kampanyası olacak. Çok hummalı bir çalışmanın olacağı döneme giriyoruz. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Diğer siyasi partilere de bu yarışta başarılar diliyorum. İnşallah demokratik seviyesi çok yüksek, çok güvenli ve huzurlu bir seçim kampanyasıyla Türkiye 14 Mayıs'ta tercihini yapacak, kararını verecektir

DSP ZİYARETİ

Nihayetinde önce DSP'nin kendi kararının vermesi lazım. Ondan sonra zaten bu işin formlünü bulunur. Zaten konuşulmuştur bunlar. Sonuçta eğer teklifi kabul ederlerse AK Parti listelerinden seçime girecekleri açıktır.

DSP'YE NEDEN TEKLİF YAPILDI?

50+1'de biz hakikaten Cumhur İttifakı olarak başından itibaren ilkeli bir siyaset izliyoruz. Önce AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Yıllardır bu Cumhur İttifakı'nı götürüyoruz. Burada herhangi bir şekilde koltuk pazarlığı asla yapılmadı. Belki Millet İttifakı ile aramızdaki en temel fark burasıdır. Bir ilke bazlı ittifak ortaya çıktı. Biz  bu ittifakı hiçbir zaman koalisyon gibi görmedik. Önce 2 partiydi şu an 4 parti var. Yeniden Refah Partisi de Büyük Birlik Partisi de bu Cumhur İttifakı'nın şemsiyesinin altına girdiler.

İttifaka katılan bu 4 partinin kendi siyasi kimlikleri vardır. Bu kimliklerini eritmiş değildir. Bu kimlikleriyle, bu siyasal varlıklarıyla, bu kendi partilerinin kurum kültürleriyle var olmaya devam edeceklerdir. Ama aynı zamanda da bu seçim kampanyasında özellikle Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek olmak için bu ittifakın altına toplanmış olduk. Aynı zamanda da zaten böylece Türkiye genelinde bütün partilerinin de oylarının 1 sayılacağı daha doğrusu bir ittifak halinde gireceğimiz bir seçim olacak.

Burada bir pazarlık, sana şu kadar bana bu kadar, sana şurası bana burası değil... Burada yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde yürümek ve Türkiye Yüzyılı kapılarını inşallah 14 Mayıs'ta sonuna kadar açacak millet iradesini kazanabilmektir.