İki adamın randevu için hastanede gizlice tuvalete gittikleri söylendi, hasta sosyal medya hesabında bu konudan bahsedince her şey ortaya çıktı. Endonezya Ulusal Hemşireler Derneği'nden Asep Gunawan, ‘’Wisma Hastanesinde bir sağlık çalışanı ile bir corona virüs hastası arasında aynı cinsiyetten bir ilişki olduğuna dair şüpheli bir olay olduğu doğrudur’’ dedi.

HEMŞİRENİN TESTİ NEGATİF

Endonezya Expat, her iki erkeğin de teşhis edildiğini bildirdi. Corona virüs testi negatif çıkan hemşire, 'yasal işlem' için polise teslim edildi. Hasta ise hala pozitif olduğu için hastanede tecrit ediliyor. Central Jakarta polisine havale edilen davada Askeri Komutanlıktan Yarbay Arh Herwin’in New York Post gazetesine verdiği demeçte, ‘’Sağlık çalışanını tanık olması için güvence altına aldık ve daha fazla bilgi istedik’’ dedi.

10 YILLA YARGILANIYORLAR

Suçlu bulunan 2 adam, Endonezya'nın pornografi yasası uyarınca 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Endonezya'da eşcinsellik hiçbir zaman suç sayılmasa da, LGBTQ+ kişilerin haklarını açık bir şekilde koruyan yasa yoktur. (Daily Mail)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com