“TÜRK YATIRIMCILARA HER KOLAYLIĞI SAĞLAMAYA HAZIRIZ” 

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, yabancı yatırımcıları teşvik etmek için bazı düzenlemeler yaptıklarını belirterek, “Türkiye’den gelecek yatırımcı kardeşlerimize her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” dedi.  

Caparov, Türkiye’de başgösteren orman yangınlarından ve sel felaketlerinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Allah bir daha böyle felaketler göstermesin” diye konuştu.

"BİZLER AYNI ATANIN EVLATLARIYIZ"

Cumhurbaşkanlığı görevine geldikten bu yana çeşitli ülkelerden çok sayıda işadamı ile görüştüğünü belirten Sadır Caparov, bu insanlar içinde en çok Türk kardeşlerimizi samimi gördüm. İnşallah yeni yatırımlarla Kırgızistan’ın gelişmesinde Türk kardeşlerimizin katkısı daha da artacak. Bizler aynı atanın evlatlarıyız. Ortak noktalarımız çok fazla. Bu kardeşliğimizi çelişti alanlardaki işbirliğimizle  güçlendirmek istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde pekçok alanda işbirliği konularının ele alındığını  hatırlatarak, “Dostum, kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımı iletin” dedi. 

KIRGIZİSTAN ORTA ASYA'NIN YILDIZ ÜLKESİ OLACAK

30 yıldır Türk Dünyası eksenli çalışmalarıyla tanınan Dr. Seyfullah Türksoy, görüşmenin oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçtiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı Caparov, oldukça samimi ve vatansever bir insan. Başta rüşvet ve yolsuzluk olmak üzere her türlü hukuksuzluğu önlemeyi amaçlıyor. Halkıyla bütünleşen ve ülkesini Orta Asya’nın yıldız ülkesi yapmayı hedefleyen Sayın Sadır Caparov’a bize gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE VE KIRGIZİSTAN KARDEŞLİĞİ PEKİŞECEK

Bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından itibaren sürekli Kırgızistan’ı tanıtan belgesel programlar ve kültürel / ekonomik etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Türksoy, bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “İnanıyor ve ümit ediyorum ki ; Manas Ata’nın yiğit torunları olan Kırgız kardeşlerimiz, Cumhurbaşkanı Caparov’un liderliğinde ülkelerini geliştirecek ve kalkındıracaklar. Kırgızistan, Orta Asya’nın cazibe Merkezi olacak. Türkiye ve Kırgızistan kardeşliğinin daha da güçleneceğinden eminim” şeklinde konuştu. 

İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomi Derneği Başkanı, Gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Rezidansında özel bir görüşme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı; Türkiye – Kırgızistan kardeşliği adına çok önemli mesajlar verdi. Yakın ilgisi için kendilerine teşekkür ediyorum. Varol’sun Türkiye – Kırgızistan kardeşliği!” dedi.